Gullighetsdöden

Unos dagisgrupp ska ha ”day spa” denna vecka. De ska bada bubbelbad och ha det skönt. Han gick således dit idag med simblöjor och handduk i väskan. Alltså, HUR GULLIGT ÄR INTE DET?!?

Mitt jobb är peanuts i jämförelse med alla troupers där ute som tar hand om våra barn, sjuka och äldre. All uppfinningsrikedom, empati och tålamod de här människorna besitter! Hatten av. Verkligen.

12 responses

 1. Alltså sååå gulligt!! Dotterns dagistanter har fixat en skridskoplan på gården åt ungarna. De har lagt ut en pressu på sanden, och sen hämtat vatten med hinkar och isat, isat. Föreståndaren gick dit t.o.m. på veckosluten för att isa planen. Och nu planerar de att göra en utflykt till en ‘riktig’ skridskoplan eftersom ungarna tycker det är så fiilis att skrinna. De får tusen guldstjärnor av mig. Tanken av att det här är sista våren där för vår tös gör att hjärtat smular.

 2. Herregud så kiva 🙂 sånt borde införas på arbetsplatsen också! På dotterns dagis hade pyjamasparty ifjol, alla barnen + personal var iförda pyjamas och sen fick de ha kuddkrig och höra på sagor medans de åt popcorn. Helt superförslag!

 3. Så hurja med spa-dag! och vad angående att du lyfter hatten – så får jag tacka och berätta att det nog betalar tillbaka sig då man jobbar med barn, sjuka och äldre. H // En som arbetar med mental och missbrukarvård

  • Jag hoppas verkligen det. Oftast läser man mest om under hur svåra förhållanden människor inom vården hamnar fungera. Men såklart är det säkert givande då man ser konkreta resultat av sitt arbete, att det verkligen har BETYDELSE det man gör på jobbet.

 4. Dayspa för 1-åringar, jestas så ljuvligt! MIn 5-åring överraskade mig idag med mycket proffsig och skön ryggmassage som han utförde med hälarna, armbågarna och hakan (!) – ”jag lärde mig i skolan”. Man tackar!

 5. Jag är såhär i efterhand så glad över att ha fått chansen som 18-åring att jobba ett tag på ett åldringshem. Det gav mig sådana oerhörda lärdomar. Jag har liksom den erfarenheten i bagaget och det har påverkat mig och kommer säkert att göra det hela livet. Jag jobbade två somrar, två jular/nyår och så lite veckoslut däremellan på åldringshemmet plus några veckor inom hemvården och det var nog så otroligt lärorikt. Nu talar jag inte om att jag lärde mig byta blöjor på åldringar, utan om att jag lärde mig andra mer abstrakta färdigheter.
  Ja, vet inte vad jag ville få sagt med den kommentaren, annat än att du har rätt: det är något helt annat att jobba så nära inpå andra människor.

  • Jag lyfter verkligen på hatten för dig och alla andra som sköter våra gamla. Och alldeles riktigt, de har så mycket mer att ge än man skulle tro – om man bara stannar upp en stund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s