2 responses

  1. det där är så sant och så sorgligt. jag har också i vuxen ålder insett att jag växte upp med en mamma som konstant poängterade sin ”stora” kropp och sin feta mage och hur avundsjuk hon var på mig som var smal. allt det bidrog sannolikt till att jag fick anorexi och gick ner till 45 kilo. mamma frågade då när jag var sjuk ”om någon sagt något åt mig”, kallat mig fet etc. jag har aldrig kunnat säga åt henne att jo, du sade något under hela min uppväxt. fortfarande pratar hon på det här viset men nu låter jag det rinna av mig. der är bara synd att hon inte kan njuta själv… men jag tycker inte det är mitt ansvar. kanske har jag fel…

    • Vet du, det där är nog klassiskt. Och utan att känna vare sig dig eller din mamma så är det ju – baserat på det du beskriver – inte alls underligt eller svårtolkat varifrån det kommer. Man är kanske bara själv blind för sitt eget beteende och inte ens märker vad man själv gör. fast man inte ens säger något konkret så alla dessa missbelåtna suckar och dragande i tröjor framför spegeln har större inverkan än vad man skulle tro. Ens föräldrar är ju ändå de starkaste förebilderna då man växer upp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s