Dra en fylla!

Hej på er sötnosar. Hoppas ni haft en trevlig helg?

Ikväll är det igen dags för En kväll med Anne och Hannah (kl.21 på Yle Fem) och trots att jag själv varit med och göra programmet och dessutom sett det i förväg vågar jag knappt titta, så utlämnande och ärligt är det. Gäster är Pernilla Wahlgren och Linda Mokko.

Skrev en kolumn som tangerar ett av kvällens ämnen, du kan läsa den HÄR.

dana

12 responses

 1. Jag gillar din kolumn! Ibland är det hälsosamt att nån kan lägga ord på sånt som ingen annan skulle våga säga högt. Sånt behövs.
  Det finns ett icke-hycklande i ditt sätt att skriva som jag tycker är ytterst mitt-i-prick. Här blev det en massa bindestreck helt plötsligt 🙂
  Alltså bra helt enkelt! Skall också titta ikväll!

  • Åh, vad glad jag blir av dina snälla ord! Har varit lite orolig idag hur detta skulle mottas… Liiiite känsligt ämne om man säger så, lätt att raggla rakt ner i diket så att säga. 😉

 2. Sjömanshustrun satte ord på mina tankar. Så även du i din kolumn. Håller med. Sedan är det förstås synd att en del aldrig gör något åt de där innersta känslorna de hittar och därmed aldrig kommer ur sin dekadenta period.

 3. Väldigt modig kolumn. Kul att du skriver (eller vågar skriva) om känsliga ämnen. Och att säga att nånting i livet inte är svart eller vitt tenderar alltid reta nån. Jag dricker inte, är nästan 30 och har aldrig varit berusad (har alltså aldrig druckit, smakat alkohol några ggr men jag har smaklökarna som en 3-åring så jag tycker inte om smaken), och har en noll-tolerans mot berusningsmedel överlag pga att min pappa använde droger i sin ungdom och förföll (kan man skriva så?), men jag tycker ändå du för en bra poäng med det du skriver. Jag har själv valt att inte använda alkohol eller andra berusningsmedel, jag vill kunna ta utmaningen av att vara tvungen att hantera allt i livet med de verktyg jag har inom mig. Jag måste kunna klara av att kakistaa ulos vad som tynger utan hjälp. Lite väl höga krav för gemene man, säkert, men för mig är det rätta vägen. Jag vet inte hur det är att vara full, dock har jag haft naturlig fylla så starkt några ggr så folk trott jag rökt på eller tagit nåt ännu starkare. Minns att en kille på min klass i gymnasiet hade varit orolig att det ”går för hårt för Sanna just nu”. Jag anser därför att det går att vara full utan alkohol, ifall man är knäpp nog. Men jag kan ändå anse att det nog är en fin balansgång. Var går gränsen för när alkohol används som ett stöd för att få öppna upp sig, och när går det över till att alkoholen används som en sköld som gömmer en från känslorna, ansvaret, livet? Tror dom flesta har svårt att hålla reda på den gränsen. Det används ju för många som ett sätt att bedöva smärta, och bedövar man kan man inte riktigt hjälpa sig själv eller move forward. Då förflyttas bara smärtan till ett senare skede, nångång måste man möta den och göra nåt åt den.

  Så länge alkohol inte används som ett sätt att bedöva eller fly det som gör att man mår dåligt, skit samma, leta fara bara! Så tycker jag.

  • Jag har full respekt för att folk väljer som de väljer. Om jag inte lägger mig i andras livsstil förväntar jag mig att jag själv också ska få leva som jag vill. Live and let live. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s