Take a chance

Firade en kollegas 30-årsdag igår med ett riktigt sjöslag – bokstavligen – för festen var ombord på en båt. Då jag stod där bland alla mina vänner från Radio X3M slog det mig hur glad jag är att jag vågade ta chansen den där höstdagen 2004 då jag blev erbjuden att jobba där. På den tiden var jag nyutexaminerad musikpedagog och jobbade som sånglärare i Helsingfors och ett karriärsbyte var det sista jag tänkte på.

Nu då jag nu ser tillbaka på allt som hänt inser jag ju att det var meningen att jag skulle hamna just där. Det ledde mig till ett liv som är mycket mer meningsfullt än jag någonsin kunnat tro, det gav mig ett arbete som gör mig glad, det gav mig vänner för livet.

Så min tanke ikväll är att ge just dig som velar den där lilla extrapuffen att ta en chans. Det kan sidu hända att det är just nu som du behöver göra just det där för att hamna där du är menad att vara.

take a chance

6 responses

  1. Men hur tar man den där chansen om ingen erbjuder den åt en? Det har jag undrat redan en tid… Har du lust att berätta helt konkret hur det gick till? För jag hör alltid om liknande storys men råkar aldrig själv ut för dem?

    • Finns det nånting du kan göra för att öka möjligheterna för att få det du vill? Ett samtal hit, ett e-mail dit? Jag har fått mycket men jag har nog också jobbat mycket för det. Kan du finna din inre ”Go get it”-girl?

      • Tycker nog själv jag varit rätt så aktiv redan en längre tid, svårt att liksom hålla sin inre ”go get it”-girl när det inte ger resultat. Men, jag har inte gett upp ännu!

      • Usch, du är säkert inne på nån äcklig platå innan det sen lossar. Men bra att du gör det du kan, du ska se att det händer nåt snart. Keep the faith.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s