Skryt och skrävel

Jobbar hemifrån idag. (Jag JOBBAR faktiskt, haha.) Skrev just en kolumn som är så sjukt bra att jag skulle vilja dela den här och nu men tyvärr måste vi vänta med det tills tv-premiären 4 november.

Poängen är dock den att varför är det så fult att säga att man gjort något bra? Varför upplevs det som skryt om man påstår sig vara otroligt bra på något? Vi borde tillsammans fira våra begåvningar mer och gratulera varandra istället för att avundsjukt sitta och kytta och muttra i våra hörn.

4 responses

  1. Har tänkt en hel del på det här. Att varför är det alltid lite pinsamt att säga att man vill förverkliga sig själv eller lyfta fram något man lyckats med? Det är ju helt bakvänt. Man måste ju få lyfta fram sina framgångar utan att anses som skrytsam – samtidigt som man naturligtvis inte ska skryta om det, utan bara vara genuint glad för det man själv lyckats åstadkomma. Ser fram emot kolumnen!

    • Det handlar väl mest om HUR man säger saker och ting. Nobody likes a showoff liksom. Men det betyder inte att man måste sticka under stol med de saker man är nöjd och stolt över.

  2. Tycker att det är lite svårt att berätta om hur bra man är utan att verka överlägsen eller urskuldrande om sitt kunnande som man vet är på en hög nivå. Det är alltid lättare att berätta hur bra nån annan är, än om sin egen förträfflighet. Tycker jag.

    • Jag och Anne har denna säsong sportat med att säga att det vi gjort ”är guld”. Det funkar ganska bra eftersom ingen riktigt vet om vi menar det eller är ironiska. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s