Domen

Ska på hälsogranskning idag. Den Fruktade 35-årskontrollen som separerar de levande från de döende. Har i förväg hamnat ge blodprov och fyllt i hundra papper. Nu återstår bara att se vad domen är.

På 30-årsgranskningen var jag ”oroväckande frisk” (enligt hälsovårdaren) så det är inte mer än rättvist att det nu ligger något riktigt otäckt och ruvar i min kropp. Är det kolesterolet? En lätt depression? Eller kanske begynnande gikt? Stay tuned.

EDIT: Jag kommer högst antagligen att leva ett bra tag till.

6 responses

  1. Oroväckande frisk? Det speglar väl ganska bra vad man är van med inom hälsovården. 😛 Jag visste inte att det fanns en 30-årsgranskning… jag har ej blivit kallad. Hoppas det går bra och att du inga otäckheter ruvar!

    • Kanske hon bara var en skojfrisk hälsovårdare. En missplacerad läppämaskin. 🙂 Dagen koll gick lyckligtvis också bra. ”Mindre ägg och vin” var de enda instruktioner jag fick.

  2. Var precis på en sådan där hälsogranskning då jag börjat nytt jobb (obs! gick på granskningen ett år för sent). Hur som haver så konstaterade läkaren att alla blodprov etc togs helt i onödan. Han sa att man alltid hittar något fel ifall man undersöker tillräckligt, vilket i sin tur skapar mer oro. Han dömde i princip ut hela systemet. Behöver jag tillägga att han var pensionär och endast extra-knäckte på Terveystalo. Skrattade gott med honom och nickade då han konstaterade att allt bara var frågan om att Terevystalo ville sno pengar av företagen!.

  3. Jag fick kolesteroldomen på min 35-årsgranskning. Efter det har jag börjat äta smör och springa maratons igen, få se vad det visar för värden vid 40? 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s