Dagens tanke

Har nästan alltid fått det jag velat ha men är ändå aldrig nöjd.

Just a thought. Not a pretty one.

19 responses

  • Jag tror jag söker på fel ställe. Försöker fylla mitt liv med yttre attribut och då blir man lätt beroende av omvärdens utvärdering av en. Inner peace skulle vara nice. Hur får man det?

   • Ja det är väll något som var och en får söka i sig själv för att hitta svar på? Vet du, jag håller på att läsa boken Alef av Paulo Coelho och nu som då kommer ditt namn upp i mina tankar medan jag läser. Så kanske det betyder att du också borde ta tag i den boken?

 1. Självreflektion is a bitch säger jag bara! Men ack så nödvändigt. Det är bra att stanna upp emellanåt och fundera på sig själv och sitt beteende, men ingen sa att det skulle vara en lätt process.
  Hang in there!

 2. Jag tänkte länge att jag var oförmögen att känna genuin lycka. Oberoende av hur bra allt var ställt låg det alltid något och gnagde. Till saken hör att det finns vissa saker i mitt liv som inte är så strålande och jag tror att jag hela tiden gick och väntade på att de sku fixa sig. När jag med hjälp av terapi började acceptera att dessa problem ligger utom min kontroll och att jag måste finna mig i situationen som den är började det lätta. Visst går jag ibland runt med samma känsla men den är inte lika betungande och överväldigande längre.

  • Men alltså halleluja, du har kommit till insikt och det är huvudsaken! Sen så kräver det ju arbete att lära sig förhålla sig till det hela på rätt sätt – och vi är ju ändå bara människor. Vi tar två steg fram och ibland backar vi. That’s life. Men riktningen är ju rätt och det är huvudsaken. 🙂

 3. Pingback: Dagens tanke | Nästan för lycklig

 4. Man blir inte lycklig av ting och saker man vill ha. Man blir lycklig av att känna tacksamhet och nöjdhet över det man har. Fast det är inte så lätt att nå dit. Men man måste bara medvetet öva varje dag. Mitt starskott var då jag läste boken ”dont sweat the small stuff” som gav mej perspektiv på mitt liv och vad och hur jag skall ödsla min energi på..

  • Du har så rätt. Satt idag och kollade på Brene Broan på Oprah och hon pratade om samma sak. Att all lycka bottnar i tacksamhet och att lära sig vara tacksam är en förmåga som måste övas upp. Ska kolla boken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s