Mother of the year, del 732

Man känner sig riktigt som Mother Of The Year då man är den enda som glömt matsäck till dagis då de ska på sin vanliga torsdagsutflykt.

(Note to self: Matsäck på torsdagar, hur svårt kan det vara?)

Alla andra föräldrar verkar alltid vara så organiserade och ha stenhård koll på matlistor, veckoschema, mängden extrakläder och blöjor i skåpet, pedagogiska metoder och graden av slitage på innetossorna medan jag själv är nöjd om jag över huvudtaget får dem dit utan att tappa nerverna (not succesful today) och överlever dagen.

14 responses

 1. Jag har aldrig koll! Gummistövlar glöms hemma trots att det spöregnar då vi går till bilen, och alltid är det nån vante eller mössa för lite i skåpet/väskan. Jag har samma i ställning; bara jag får henne till dagis utan att vi river hela världen så jag ganska nöjd.
  Och btw det lyckades jag inte heller med idag :/

  • Men är det inte tröstande att vi inte är de enda? 🙂 Och jag försöker tänka som min egen mamma brukar säga då jag glömt något: ”Men tänk nu hur mycket du faktiskt KOMMER ihåg!”

 2. Jag glömde också matsäcken förra torsdagen. Ingen fara för barnen, men sman blir ju just störd på sig själv o sin framskridande demens…

 3. Å nej, inte är jag så organiserad jag heller. Det har nog blivit en och annan dagis-hem-dagis-runda när jag glömt något hemma. Men matsäcken kom jag faktiskt ihåg idag, värre var det med gy-kläderna igår…

  • Ja suck, jumppakläderna kommer jag heller aldrig ihåg. 🙂 Tänker således att anfall är bästa försvar och har en massa extrakläder på dagis så kanske nåt där kan gå att använda. Sen gäller det ju bara att komma ihåg att byta ut dem och ta hem och tvätta också – vilket inte heller är så självklart, hehe.

 4. Detta är helt vanligt, men ett litet tips: sätt i dagisväskan några små paket russin som håller där i flera veckor så om ni råkar glömma så finns de där och så kan man ha en tom drickaflaska som man fyller med vatten på dagiset. Jumppakläderna kan de ju ha samma några veckor, de används ju bara ca 1h/vecka och knappast är barnen så svettiga 😉

 5. Vi har heller ALDRIG koll på matsäckar eller maskerader. En gång kletade Magnus bara in blåbär i ansiktet på Vidar och sa att han var en zombie. Han smälte inte superbra in bland alla prinsessor och spidermän på dagisets halloweenfest.

 6. Min mamma har stenkoll. Hade stenkoll på mina saker och aktiviteter, och har fortfarande stekoll på barnbarnens aktiviteter. Man ska nog bara vara glad att det finns folk som har koll och outsourca sådana saker till dem. Men man känner sig lite skenhelig när man gnäller då barnen glömt nåt..

  • Heh, alldeles riktigt. Men man är ju olika som människor och alla är vi bra på något. Som min egen mamma brukar säga då jag glömt något: ”Men tänk nu på allt du kom ihåg!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s