Kom igen, Surpuppelandet

Efter en vecka bland folk som är glada, vänliga och vackra kändes dagens tripp till lokala marketen så deprimerande. Folk är sura, hängiga, fula, otrevliga och knuffas med kundvagnarna. Om man ler mot någon eller försöker säga nåt trevligt till kassatanten får man bara oförstående stirrande tillbaka.

Nå, vill man förändra världen måste man ju starta med sig själv så fiilisgänget nedan har bestämt sig för att kill them with kindness. Det behövs ibland så lite för att få mycket. Kom igen Surpuppelandet, vi kan se varandra i ögonen och säga hej ens ibland. Jeiii! Fake it til you make it!

elaisaunohöst

11 responses

  1. Alltså den värsta otrevligheten jag varit med om var i Tuuri. INGEN var trevlig! ALLA såg sura ut! Tackade man i kassan såg folk förbannade ut o när jag kom till en tom kassa där kassabiträdet talade med sin kaveri som oxå jobba där fick jag mördande blickar. NÄNÄ, du bara jobbar här liksom!

    Fick sen veta att folk i Tuuri tänker a’la ”Om du tackar har nån gjort fel”. URSÄKTAMIG? Fascinerande om det är sant.

    • Men det är väl riktigt det värsta ociviliserade packet som hänger där? Alltså gänget som kommunicerar genom att slåss med kniven. Man ger dem hundra euro och får ett middle finger tillbaka.

  2. Ja men precis… Jag får alltid samma chock. Förra året när jag bodde i DC och Auckland så var det i båda städerna sträng kutym att man alltid tackade när man steg ur bussen, alltså man hojtade fast man så steg av längst bak. Det satt i ännu när jag flyttade hem. Anamma såna seriemördar blickar jag fick, knte nu av kusken, men av mina landsmän…

  3. Jag e med! Finns ju inget värre än att ha varit utomlands och se hur folk kan bete sig vänligt och sen komma hem och inse hur folk beter sig här.

  4. Jag försöker vara snäll mot alla och bete mej artigt, även om folk oftast reagerar med en sur blick eller ignorerar. Tackade busschauffören idag när jag klev av bussen, och fick ett STORT leende tillbaka! Det gjorde min dag! Le, hälsa o tacka mänskor! Int e de så svårt int 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s