Plus

Män(niskorna) här i södern är ju som bekant väldigt barnkära men jag upphör aldrig att förvånas över hur omtänksamma de är med mina barn. Ojar och vojar sig över deras gullighet, nyper dem i kinderna, lyfter upp dem och verkar genuint uppskatta deras närvaro. Det är bara så underligt för i Finland är det sällan någon manlig person över huvudtaget skulle visa något som helst intresse för barn om de inte är hans egna – antingen redan existerande eller potentiella.

Männen här får överlag plus. Har fått mer komplimanger på två dar än på de senaste två åren. Feministerna får säga vad de vill men jag gillar detta med att män är män och kvinnor är kvinnor och så gottar man runt lite i det.

7 responses

  1. Min vän reagerade under en resa till Kanarieöarna att de manliga servitörerna var helt tokiga i hennes ettåriga pojke medan fyraårige storebrodern knappt noterades. Intressant fenomen.

  2. Siis kuinkakohan monta kertaa olen huomannut miettiväni, että mikä hitto tässä maassa on kun ulkomailla vientiä olisi vaikka ja kuinka, kun taas Suomessa…nothing. Tuntuu että yhtä ”hyvää” miestä kohden on viisi hyvää naista. Onko tämä ajatus vain mun päässä ?

  3. Det är kul med mer öppen uppskattning. Dock är det för min del helt uteslutet att ha nåt som helst romantiskt umgänge med män från the middle east, och det är skönt. Nu drar jag alla över en och samma kam, men dom tycker alla att jag går klädd som en slampa. Problem solved. Det är det som är underbart med mig, jag är en sån katalysator så ifall nån har manschovinism eller alls nån ”kvinnor ska vara kvinnor och veta sin plats” så tappar dom direkt intresset när dom ser mig i min underbara GaGaism. Det är bara lite irriterande att dom kan komma och stöta när dom ser mig på jobbet och tror att jag är en ”vanlig tjej”. Men när jag går med mina leopardmålade ögonlockar och jeansbikiniöverdel på stan så får jag va ifred. Fan vad skönt. Det finns inget mer avtändande än en karl som inte klarar av att en kvinna tar plats. Ifall nån ser mig i full mundering och ändå tycker om mig, då kan jag bli kär direkt för då snackar vi a man with balls! 🙂

    • Jag syftade nog inte på jämställdhet, jag tar för givet att könen ska vara jämställda i dessa tider. Menar mer att jag tycker om det då män tillåts vara män och kvinnor får vara kvinnliga. I Finland är vi så himla bra på allt att alla ofta förväntas vara bra på allt. Jag tycker exempelvis om att klä mig kvinnligt och ha en man som bär min väska, so sue me. 😉 Och det som funkar för dig är såklart rätt för dig. Låt alla blommor blomma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s