Anti-klimax

Har gjort en liten (stor) dipp efter inspelningarna. Inte alls konstigt egentligen med tanke på hur flera månaders arbete kulminerar i sex dagars genomförande, otroligt roligt och givande men intensivt så då det hela är över är ju anti-klimaxet att vänta.

Mest handlar det väl om att bearbeta alla intryck jag fått av våra UNDERBARA gäster och deras berättelser. Jag är ju överkänslig i hundranittio och tar åt mig mer än jag kanske borde så nu är jag inne i någon typ av dal där jag ifrågasätter i princip allt jag någonsin tänkt om något och synar mina egna värderingar i perspektivet jag fått från andras livsöden. No biggie, haha.

Mest av allt är jag så himla trött på mig själv. Urled på att jag aldrig klarar av att njuta av det jag har och glädjas över det. Trots två friska barn, fantastiska vänner, en välskapt kropp, skaplig intelligens och eget tv-program tillbringar jag 90% av dagen med att önska mig något annat. Otacksam och Bortskämd borde vara mina andranamn.

Om jag fick välja en sak som skulle gå i uppfyllelse skulle jag önska att jag sådär riktigt på riktigt någon gång kunde känna harmoni utan oro för morgondagen.

Vad skulle du önska? (Om vi skippar fred på jorden, hälsa och det där andra jaadijaa.)

30 responses

 1. Jag har också en hemsk dipp på gång. Allt känns extremt meningslöst. Men snart börjar vi verkställa nya planer och sen blir det nya toppar. Jag har för övrigt exakt samma önskning som du, att få känna lite mera harmoni.

 2. Pingback: Harmoni. | Mama's got the magic

 3. Att jag verkligen på allvar skulle förstå hur kort och skört livet är så jag skulle satsa på det jag verkligen vill och inte gå runt och angsta hela tiden över saker jag kan förändra om jag bara tar mod till mig. ( sen skulle jag också önska mig en bebis och att pappa sku bli nykter) de va redan tre saker haha, alltid ska det överdrivas:)

 4. Man får blotta sig lite här va?

  Att jag slutförde lite mera av det jag startar och, tyvärr, att jag vore smalare (jag veeeeeet, onödigt och ytligt, men kan inte hjälpa det).

  • Anne brukar säga att ”om två kilo står mellan dig och lyckan är det inte kilona det hänger på, du/vi har fel i huvu.” Men visst förstår jag dig ändå. Och om det PÅ RIKTIGT är något du bekymrar dig över så kommer du i något skede att göra något åt saken. Men allt har sin tid och det kan också mycket väl hända att du inser att du är fantastisk just så som du är just idag. 🙂

 5. Alltså JAG VET INTE. Jag försökte tänka. Men allt är för bra just nu. Fråga igen om en vecka så behöver jag säkert AKUT FÖRÄNDRING på någon front.

 6. jag har helt samma som du! önskar harmoni, att leva nu och vara lycklig. hur ska man lära sig det?

  just IGÅR funderade jag på om jag borde gå till en hypnotisör och be hen ta bort klagande tankar. varför går jag omkring och fokuserar på (obetydliga) saker som är skit och dåligt och borde ändras på? när man ju verligen har det bra…

  • Man lär ju ska kunna träna bort just såna här tankemönster som man går omkring och upprepar för sig själv men det kräver arbete och uppmärksamhet. Man vill ju helst att det ska gå GENAST!

 7. Jag har haft en ordentlig dipp och kommit upp. Jag kan glädjas igen och njuta och göra det jag vill, samtidigt som jag tar hand om min del av familjeuppgifterna och jobbar. Jag trodde aldrig jag skulle känna balans eller kunna sluta oroa mig eller sluta känna missunsamhet. Men nu är jag här. Men jag måste sova ordentligt dock. Om jag slarvar med sömnen hamnar jag lätt på avgrundskanten igen.

  Jag tar inte lyckan för given. Det går upp och ner. Just nu önskar jag mer för andra (tänk att jag orkar tänka på andra igen och inte bara frossa i egen mental misär!), att barn inte ska fara illa, att alla ska få känna balans, att fast livet är sketet ska det komma stunderna som gör att man orkar.

  Ps. Att prata med terapeut var en stor hjälp för mig!

  • Att prata med någon utomstående är nog A och O då man är i kris. Och hittar man inte genast en person man har förtroende för är det bara att leta vidare. Och kanske är det först efter att man gått igenom riktiga rejäla träskmarker som man lär sig not to sweat the small stuff? Krafter!

 8. Vilken bra fråga. Det sägs ju att man skall vara försiktig med vad man önskar sig för att det kan gå i uppfyllelse.
  Det allra, allra viktigaste för mig är att min kära och jag själv får vara frisk. För att vara sjuk/ha sjukt är det allra,allra värsta som finns.

  • Alldeles riktigt. Men man uppfattar och uppskattar ju inte det s.k. ”normaltillståndet” förrän man åker på en rejäl magsjuka. Och sällan mår man så bra som efter att man varit riktigt sjuk och tillfrisknat.

 9. Att mitt förhållande med min särbo ska bli stabilt vi har haft ett avochpå förhållande i cirka tio år ett tråkigt rekord eller vad man ska kalla det. Att mina nära och kära får vara friska.
  Önskar att min finaste kompis och hennes man ska få en bebis. De skulle bli underbara föräldrar.
  Kan nog vara ganska normalt för många att känna sej sega inför vintern tyvärr.

 10. yeps. Jag känner igen mig. Jag skulle önska att jag kunde leva här o nu utan att längta efter ngt annat. Efter förlössningsdepression har jag kunnat göra det lite bättre men inte helt. Tsemppiä o kramar

 11. Jag önskar att jag skulle kunna ta vardagens små motgångar lite bättre. Jag blir alltid så hispig och frustrerad om det händer nåt oplanerat.
  Och att jag inte skulle bli så ledsen när det blir höst och mörkt.

  • Typiskt kontrollbehov som så många har, iklusive jag själv. Vad är du rädd för i dessa oplanerade grejer? Vad händer om du släpper taget om kontrollen – ens lite?

 12. Många som känner sej stressade och inte kan leva här och nu skulle nog må bättre av att tänka mera på sej själva. Lättare sagt än gjort jag vet.
  Skulle själv vilja kunna säga nej betydligt oftare. Får så dåligt samvete om jag säger nej. Tror flera skulle må bättre om man kunde säga nej utan att få detdär dåliga samvetet. Ta sej tid att dricka kaffe med en vän. Världen går nog inte under om jag slutar försöka vara överallt på en gång. Skulle på riktigt vilja njuta av stunden men hur gör man.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s