Ringen i fickan

Eftersom jag numera är en fri kvinna har jag gjort vissa observationer ute i vimlet. En av de vanligaste och mest förvånande är Ringen I Fickan. Jag tänkte liksom att detta var något som mest förekom på konferanserna i veckotidningarnas noveller men icke.

Jag kanske är naiv, gammaldags och överdrivet moralisk då jag tänker att till giftermål eller motsvarande relationer skulle höra någon typ av trohet men jag blir sorgsen då jag märker att så många verkar gå omkring och lura varandra hela tiden. Det är ju så onödigt. Vill man inte vara tillsammans behöver man faktiskt inte.

Var och en är givetvis fri att leva så som den vill och själv har jag ju inga skyldigheter gentemot någon annan än mig själv men det är ledsamt om det är just din man som slänger sig efter mig i Helsingforsnatten utan att du vet om det.

15 responses

 1. Sorgligt är det. Vi är gifta men min karl har tappat sin ring. Han köpte en ny ring för 500
  ege och tappa den efter en vecka igen. Fast nog är vi ju gifta i alla fall. Och en ring är ju inte synonymt med ett bra äktenskap.
  Hoppas jag inte själv är likadan när 50 villitys slår till.:)

 2. Du har så rätt – vill man inte vara trogen ska man kanske inte leva i ett förhållande. Och dessvärre är det väl nästan alltid den bedragna som sist av alla får veta att maken/makan haft nån annan. Innan dess ”visste alla andra det” 😦

 3. Då Anne skrev sitt bekännelseinlägg på våren var det många som erkände att de påriktigt är kära i någon annan än den de är ihop med. Jag kanske också är en moraltant men tyckte att det var både sorgligt och underligt. Är det faktiskt bättre att vara i förhållande med någon man inte älskar än att leva ensam?

 4. Jag har också fått lite exem av mina ringar så har måstat gå utan…heheh. Något har hänt med mina fingrar efter graviditeterna, bara förlovningsringen ryms numera fastän de är samma storlek. Kanske vi symboliskt hoppat ett steg tillbaka, eller borde göra det?

 5. Tror nog att de flesta ibland går och blir megakåta på andra mänskor i vimlet nån gång, speciellt så klart när den egna partnern inte är med och nån annan spontant väcker sidor i en som man inte har känt av på ett tag.
  Sen är ju ett förhållande ofta rutin, trygghet och så är det praktiskt, därför blir man i det även om man kanske inte alltid skulle ha lust med det. Jag tycker också att det är lite sorgligt med sådana som uppenbart trånar efter andra fast de är i ett förhållande och det finns alltid en gräns för när det går för långt osv, men tror nog de flesta begår ”otrohetsbrott” i tanken emellanåt ibland.

  • Ja och det är helt mänskligt. Man blir ju inte blind och döv bara för att man är i en relation. Mest handlar det kanske om var man drar sig (och ens respektives) gräna för vad som är okej. En oskyldig flirt är väl nu inte så farlig enligt mig, det är väl mer vad man ser gör med sina känslor, agerar man på dem eller ej.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s