Bye, bye, marrpottor

En av de absolut bästa grejerna med att ha delad vårdnad om barnen är att man ibland får vara helt ensam. Jag säger det igen: man får vara HEEELT ENSAM. I FLERA DAGAR.

Många jag pratar med vars familjer är intakta säger att de aldrig skulle kunna vara ifrån sina barn utan att sakna ihjäl sig efter dem. De som redan är frånskilda menar att dagarna eller veckorna barnen är borta känns tomma, meningslösa.

Okej, jag kanske inte är någon Mother of the Year sådär överlag annars heller men min enda tanke just nu (vi inne i en risig fas där vi helt enkelt sliter hål i huvudet på varandra) är att överleva tills imorgon bitti varefter jag får vara helt ensam till söndag. Inget tjat, inget gnäll, inga blöjor, inget ”vaedehäfömatdetseräckligtut”, ingen tråkig barn-tv, ingen dygnet runt-service. Bara vanlig jävla lugn och ro.

Bye, bye, marrpottor. Mommy´s gonna miss you. Not.

30 responses

 1. Jag saknar nog barnen när jag inte ser dem på några dagar, men det är ju bara skönt. Skulle nog kunna tänka mig att sakna dem lite oftare..

 2. Jag har svårt att förstå hur folk överhuvudtaget orkar bo under samma tak med någon annan hela tiden varje dag varje minut. Och om man dessutom råkar vara en mamma, och måste vara en servererska 24/7. Avundas icke. Så njut du av din egen tid för fullt, det är du värd! Kram. –lilu

  • Ja det är ju en utmaning – oberoende om det är barn, förälder, partner eller vän. T.o.m. en hund kan vara en utmaning! Barn är dock knepigast för de ger på det sättet ingen intellektuell stimulans som en vuxen ändå gör. Kan lätt bli…lite ensamt. So sue me.

 3. Gissar att du säkert har läst boken ”Happy happy – en bok om skilsmässa”. Tänkte på den när jag läste detta! Världens bästa bok, för övrigt. Ha en satans skön weekend!

 4. Love! E ju själv gift men ser ändå till att få den ensamtid jag behöver utan både barn och make. 🙂 Många andra mödrar brukar tycka att det e helt fantastiskt att jag/vi gör detta – men det e ju heller inte något som e förbjudet för allmänheten! Gifta eller skilda. Ensamförsörjande eller sambos. Osv osv. Men okej, jag har också tur på det sättet att ungarna har mor- och farföräldrar som gärna ställer upp med barnpassning (och inte bara i några timmar) – och min man kan ju liksom sköta sig själv när det behövs. 🙂 Jag ser det som en win-win situation. Barnen har roligt och föräldrarna likaså. Och jag blir ej inbränd i ett allt för kompakt familjeliv.

  • (ja alltså maken kan ju nog inte bara sköta sig själv, han kan nog också sköta våra barn helt solo när jag har varit på retreat från familjen…)

  • Jamen det är ju nog lite på ens eget ansvar att se till att man får egen tid också! Många av de som gnäller på att de aldrig kommer ut ur huset är dåliga på att be om hjälp – eller ens ta emot den som erbjuds. Så fortsätt du bara att ta din egen tid. If mom ain’t happy, ain’t nobody happy.

 5. Vi njuter nog båda om egen tid i denna familj, typ slåss om den. Som tur har vi ett 12m2 stort skjul dit man kan gå o ”leta efter något” ifall man vill ha lugn o ro. Sen använder vi ju oss av hörselskydd, finns tre par i familjen. Som tur har vi kunnat få många stunder ensamma och även bara vi föräldrar, tack vare sköthjälp. Njuuuuut av ditt veckoslut!

 6. Förstår verkligen dej! Idag har jag varit ensam hemma då båda barnen är på dagis och jag söker jobb. Men j ö s s e s så skönt.

 7. Helt rätt Hannah. Ååh, vad skulle jag inte ge för att få vara en HEL HELG ensam och bara läsa, äta, se på tv och… ja, äta. Och nu då man har 7 personer i sitt hushåll, ja då känns det faktiskt som att jag TAMMIFAAAN också skulle vara värd det! BUHUUUUU!!!

 8. Har aldrig förstått mig på människor som efter att de gått skilda vägar jäklas med den andra föräldern genom att vägra lämna ifrån sig barnen. Det sku ju vara en PEST att sköta om barnen ensam utan regelbundna, längre avbrott.

 9. Jag längtar lite i smyg tills jag inte ammar längre. Då tänker jag ta med några flickpolare och dra på spaweekend till Tallinn eller dylikt. Utan barn! Så skönt det skall bli.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s