Om att löneförhandla

Ska löneförhandla imorgon. Trots att jag är relativt bra på att stå på mig i arbetslivet är jag ändå lite orolig. Är rädd för att inte bli uppskattad och ersatt ordentligt.

Det är orättvist att man ibland får lön enligt sin förhandlingsförmåga istället för sin yrkesskicklighet. Vet flera typer som har sämre lön än sina kolleger bara för att de inte varit tuffa nog i löneförhandlingen eller för att de inte är lika bra polare med chefen. Otroligt men sant.

6 responses

  1. Har faktiskt aldrig lyckats löneförhandla framgångsrikt, men det har mest berott på att jag misslyckades med att tro på min egen fabulousness. Ups! Kom nu ihåg imorgon: ingen kan göra det du gör så bra som du gör det, så kör hårt!

  2. Jag HATAR ”sopimuspalkka”. Aaargh! Jag märkte att jag satt med den högsta lönen och minst utbildning och erfarenhet bara för att. Sedan när man får höra vad de andra förtjänar så känner man ju sig som värsta svinet. Speciellt, då vi talade om ett jobb som var lika för alla. MÅRRMÅRR. För om man säljer sig för billigt = störande. Kan folk inte bara säga att det här är maximi summan som vi kan betala, är det okej. Och inte vänta på att typen säger en mindre summa. Jag hataaaaaar! Ojvoj. Du är värd varje många penni!

    • Det är ju inte det att man skulle missunna någon annan en god lön men samma jobb ska ha samma lön, punkt slut. Dessutom blir det ju skit stämning på arbetsplatsen då folk kommer på såna där skillnader.

  3. Tänk på det här: den här tjejen har alltid zappat förbi FST5 fram tills den dag Anne & Hannah började synas i rutan. Jag vet inte vad du tycker, men jag tycker iaf att en sån programledare e värd mkt kosing. Om det ändå känns svårt så tänk feministiskt. Det är för alla kvinns out there som du e knepig att ha att göra med när det snackas lön. Det e ju alla vi kvinnors ansvar att se till att det blir nån rätsida kvinnolönerna i det här landet. Idag drar du liksom ditt strå till stacken:) menar nu inte ge dig paineita utan bara boosta! Lycka till! Ps. Min karl säger alltid när han ser dig i rutan att hon den där Hannah Norrena, hon har nåt. Nåt man inte kan sätta fingret på. Det jag tror han menar är värme och en naturlighet. Det där som gör att man aldrig behöver ta fram skämskudden för att det blir styltat. Ds.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s