Hjälp finns

En till sak vad gäller oss finnländare, vi är så himla risiga på att be och hjälp – och ta emot den.

Bara för en stund sedan frågade jag en kvinna om hon behövde hjälp att bära ner sin barnvagn för trapporna men nej, hon skulle med våld svärande baxa ner den, sig själv och sina matkassar.

I stort eller smått, våga be om hjälp, det är så onödigt att kämpa ensam med allt då folk hjälper så gärna. Man behöver inte vara så himla duktig hela tiden.

5 responses

  1. Ja men ja! förra veckan på Borgbacken stötte jag på en pappa med barnvagn i en trappa. Han försökte med ena handen få ner vagnen och i andra höll han en stor mugg med dricka. Jag fick inte hjälpa.

    Jag har blivit ganska bra på att be hjälp på sistone, men sen är det ju faktiskt de som inte ens svarar på ens rop. Ledsamt. Klart man inte måste hjälpa, men ett svar kunde vara artigt.

    Kram på er!

  2. Jag hör till dem som vill gärna klara mig själv, men så är jag en dam som är cirka 158 cm lång och har ingen bil. Det funkar ju tyvärr inte. Det finns alltid någon lampa som bör sättas fast i en lägenhet med höga väggar eller en stor leverans från posten som bör hämtas osv. Så jag har blivit bättre på att tyst fråga efter hjälp. Men så blir jag ledsen ifall hjälparen tycker att det är jobbigt att hjälpa till. Då står man där och känner sig liten. Men vänlig hjälp värmer alltid. Och det är det som jag hoppas att alla skall bli bättre på.

  3. Även om jag bor ensam skulle jag gärna ha någon som hjälper mej med städningen var kommer alla saker ifrån? Ja det är ju skönt när man städat färdigt förstås. Hjälpen brukar bestå av mamma som vänligt men bestämt slänger allt jag samlar på mej. Ja erkänner är en riktig hamster.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s