Vad GÖR alla?

Alla har alltid så himla bråttom. Håsa hit, håsa dit, håsa runt en liten bit. Ska man träffas ska det bokas in tre veckor på förhand.

Okej, det kan ju vara förståeligt att det är knapert med tid om man jobbar heltid, har hundra barn, springer maraton, odlar sina egna gurkor, bakar cupcakes osv men jag har också två barn och sköter vardagsrumban någolunda okej men håller ändå på att tråkas ihjäl.

Vad gör ni med er tid? Vad ska jag göra med min?

(Vägrar börja träna för maraton.)

18 responses

   • Tyvärr ”hinner” jag inte göra något regelbundet för min egen skull. Skall försöka ändra på det nog. Men istället gör jag ibland längre saker för egen skull, t.ex. ett förlängt veckoslut med väninnorna utomlands eller en ”flickdag” då vi träffas med vännerna redan på förmiddagen och håller på till kvällen/natten.

 1. Jag jobbar 8-16 och har tre barn, men på kvällarna har jag sällan nåt specifikt inbokat. Jag städar lite, tvättar kläder, handlar och lagar mat (inte varje dag förstås utan när jag orkar ;). Men om det dyker upp nå intressant besök hos en vän eller släkting så skippar jag allt tråkigt vardagsbestyr och hälsar på i stället :). Så jag kan nog säga att jag inte har särskilt bråttom, utan har alltid tid för ”trevligheter” när sånt erbjuds. Kanske därför det alltid är så stökigt hos oss, och tvättkorgarna svämmar över och kylskåpet gapar tomt :D.

  • Jag är också en vän av mest ledig och öppen tid. Kiva att kunna vara spontan och ta dan som den kommer. Sen blir jag också mest stressad av att ha saker inplanerade – även fast det är kul saker som jag själv valt!

 2. För tillfället agerar jag mest domare mellan de tre änglarna, eller sitter inlåst på vessan och river håret av mig i förtvivlan. Annors går en hel del tid åt till de tre avarierna, städa, tvätta, laga mat,köpa mat, hota att de äter mat och städa bort mat från bord och golv. Ja och så då palstan, den tar all ”egen” tid nu. Har inte ens satt på springskorna på närmare en månad. 😦 Men dyker det upp nåt och barnvakt kan fixax/barn följa med så brukar jag klassa mig som ledig.

  • Det låter minsann bekant. Same shit, different day. Menm det är just därför det skulle vara så viktigt med nåt kul som GER en energi då det mesta andra suger energi ur en. Nånting som man gör bara för sin egen skull.

 3. Till vardags stjäl jag tid åt mig själv när huset har tystnat och resten av familjen har gått och lagt sig. Då bullar jag upp med té och smörgåsar och ser på bra filmer och tv-serier. Priset jag får betala är trötthet följande dag, men det är det värt. Dans, jumppa och flick-kvällar är också ett härligt sätt att ladda upp sig med. Stress är en sinnesstämning och har till sist ganska lite att göra med vad man gör/borde göra. Det är inte alltid lätt att knäcka stressen men just att leva spontant är ju bra! 🙂

  • Jag blir också ofta uppe och kekulerar längre än jag borde men det känns som att det är värt det just för att man får en stund av Lite Vanlig Jävla Lugn Och Ro.

 4. Jag brukar läsa böcker, titta på tv-serier eller film, sticka, pyssla, blogga, läsa bloggar, surfa inspiration på Pinterest eller gå ut och springa. Det ger mej energi och gott humör!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s