Tjockis!

Ikväll börjar en av vårens mest omtalade tv-program: <em>”Rakas, sinusta on tullut pullukka”. Hmm. Redan titeln känns fel på alla sätt. Jag undrar hur paren a) täcks anmäla sin partner…eller b) klarar av att få veta att ens käresta tycker att man har blivit en tjockis? Om det var jag skulle huvuden rulla omedelbart.

15 responses

 1. Det underligaste i programmet var att tv-rösten inte talade om frun med hennes riktiga namn, utan kallade henne genomgående för ‘pullukka’ när han beskrev vad hon gjorde etc…

  Störde mig också enormt på den amerikanska klippningen av programmet där man efter reklampausen sammanfattade tidigare händelser. Ingen hit. Men snart kommer väl Suurin pudottaja?

  • Jag försökte faktiskt titta lite för att veta vad det snackas om men måste avbryta, blev så besvärad! Biggest loser är ju en helt annan grej, det handlar ju inte om förnedring utan om människor som upptäcker att de klarar av att uppnå mål de aldrig trodde var möjliga. Var det så att det skulle komma en finsk version nu?

 2. Haha, jag måst erkänna en pinsam grej: har sett ALLA avsnitt av den svenska versionen (Älskling du har blivit en tjockis!). Det var sjukt underhållande eftersom det oftast handlade om att partnern radikalt hade bytt livsstil under de senaste åren. Typ trivselkilon goes 140 kg. Men ja, jag får sådan ångest av finsk reality-tv att jag nog inte kommer att kolla på detta.

  • Men det ÄR nånting annat med svensk tv. Där är det ju lättsam stämning t.o.m. fem före döden så där är det säkert lättare att göra ett dylikt program utan att det blir alltför jobbigt. men håll med om att även den svenska titeln är läbbig. 😉

 3. Redan reklamen för programmet provocerar mig något enormt, som tur är så håller pojkvännen med så behöver inte ge mig in i diskussionen. Har inte tänkt se på serien, föredrar att behålla mina fördomar om programmet faktiskt! =)

 4. *suck*skrämmanda vad Endel kan göra och utsätta sina närmaste för, för att få sina ‘five seconds i strålkastarn.’…

  • Ja, man kan ju undra hur de tänkte där. Visst kan jag förstå att det till en viss del är omtanke av den andre och dens hälsa men i första hand handlar det ju bara om egot. Jag KAN INTE SE hur det skulle vara en kärleksfull handling att kalla sin partner för tjock inför hela folket.

 5. Men är inte ”pullukka” egentligen ett ganska sött ord? Speciellt jämfört med tjockis?

  Och jo, jag förstår det kan vara förnedrande att vara med i ett TV-program. Men egentligen är ju felet alla vi som tycker tjockisar är sämre människor! För det är väl den enda orsaken formatet existerar? Vi vill sitta på tv-soffan, tynga i oss chips och känna oss som bättre människor medan någon stackare svettas i rutan.

  Sen finns den lite intressanta sidan med att man som ”tjockisens” partner har en egen ko i diket. Man har ju ett egenintresse i att försäkra sig om lång livslängd för sin partner. Grav övervikt tär på förväntad livslängd och ofta på mycket av livskvalitén. I något skede måste gränsen komma var man av kärlek får lov att ruska om sin partner om skutan är på väg åt fel håll. Men ett TV-program är säkert inte för var och en.

  Jag mår illa varje gång jag ser ordleken ”The biggest looser”. Men jag blir också förvånad hur jag väldigt ofta upplever själva programmet som ganska varmt jämfört med många andra realityprogram. Kanske för att de framställer det som att folk kämpar mot sig själva?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s