Vem är bästa mamman?

Har blivit ombedd att delta i OBS Debatt imorgon kväll kl.19.55, tema: moderskap. Ska bli spännande att se hur detta går. Tippar att jag kommer att bli lynchad för att jag – ve och fasa – fortfarande vill ha ett eget liv trots att jag är småbarnsmor. Nåväl, bring it on. Muahahaha.

14 responses

 1. Älskar dig lite i smyg för att du delar med dig av ditt liv och är en härlig motvikt till mamma-maffian, tack för det!
  Placerar mig nånstans mittimellan och är nöjd med det, medelmåttor måste också få leva 😉

  • Roligt att höra! Och var och en ska göra just precis som det känns rätt för dem. Vill man koka tygblöjor är det fritt fram, vill man hellre sätta sin tid på något annat måste även det vara okej. Låt alla blommor blomma. 🙂

 2. Oj jess, detta måste jag se! Hälsn. En som inte alls får dåligt samvete att lämna min bebis hemma när jag går ut på egna aktiviteter…

 3. Jesjesjes!!! Just den kvällen då jag är ensam hemma med alla tre första gången och är nervös över läggningen…Nå i alla fall har jag en orsak att få dem i säng i tid (som tur har vi bandande digibox). Och tack gode gud att de äldre har dagis på dagen så jag hinner göra något roligt för att sen orka hela kvällen…Detta kommer att bli spännande!

 4. Jag gillar din attityd. Har aldrig förstått varför man skall vara självutplånande, oberoende i vilket sammanhang. Skall lyssna ifall jag kommer ihåg. Annars är ju småbarnsåren förbi för min del men inte moderskapet. Det tar aldrig slut. Tycker jag, ungarna har defintivt andra åsikter och tycker att jag stritta åt fit…. nåja, det skall jag lämna osagt.

 5. Naturligtvis skall man göra lite sånt man mår bra av emellanåt och komma bort ur huset nu och då. Vare det sen för att träffa vänner, jumppa, sitta på bibblan eller café. Men förstår inte det där med ”att man behöver ett eget liv” . Hur kan man dela in sitt liv så, i eget liv och ett liv man lever med barnen. Där det bättre livet tydligen är det som är eget. Jag e alltid jag, jag har bara ett liv och i det ingår att, alltid alltid ta barnen i beaktande. Periodvis behöver man inte så mycket egentid, men det behöver väl inte betyda att man är självuppoffrande?!?Man kan ju egna intressen som man utför I hemmet. eller så är familjelivet ens intresse. när blev det nåt fel med det? Jag tycker det låter obehagligt att tala om ett eget liv, så där som att ha barnen på dagsi fast man har semester. och nu är jag ingen puttifnuttig mamma med bara ett barn som e jätte lugnt och jag bakar inte bulla. Tycker bara att man skall fundera över sitt ordval och vilka värderingar som ligger bakom det.

  H. Feministen

  • Jag antar att de flesta menar egentid att göra egna saker då de pratar om ”eget liv”. Knappast tänker någon att de skulle vilja vara helt utan sina barn för att de ibland vill vara ensamma. Visst kan man göra en massa i hemmet också tillsammans med sina barn (det går väl av bara farten?) men man ska inte heller behöva vara rädd att vistas även utanför hemmet ifall det känns så. Och det bästa av allt är att alla ju själva får välja. 🙂

 6. Jag kollade in programmet på nätet o du blev ju inte alls lynchad, de andra verkade ju vara inne på rätt så samma linje… Intressant diskussion, fast mest tittade jag ju förstås för att få se min fina vän ”på riktigt”. 🙂 Kram!

  • Näpp, det gick ju riktigt städat till. 🙂 Och bra så! Det är egentligen en ganska skrämmande tanke att man liksom UTGÅR ifrån att det blir catfight om mammor ska diskutera moderskap…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s