Hej från nervsammanbrottets kant

Alla flygledare, hjärnkirurger och livvakter som anses ha ett stressigt arbete under pressade förhållanden kan slänga sig i väggen. Innan man klarat av att koka gröt, stå i fönstret och febrilt vispa runt i den för att få den ätbar temperatur till tonerna av en gallskrikande unge i huset vet man ingenting om vad ens nerver kan tänkas behöva hantera.

GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!!!!!!!!!!!!!!

10 responses

 1. Hej jag provade helt samma ikväll men gav sen upp. Sku ha haft babygrötpremiär men gav risvälling istället… Jävligt krångligt då man måst mata dem.

  • Välling är jäkligt praktiskt, verkligen. Tyvärr är det inte tillräckligt för det här matvraket. Men jag antar att jag borde vara tacksam för ENDA gången han trilskas är då han är hungrig. Ger man honom mat är han Mr Hangon Keksi igen. Det har han efter mor sin.

   • Vi har ju först börjat med smakportioner så har inte helt vanan inne. Aaron är ju sjukt missnöjd och allt ätande vi börjat med for helt åt pipan då han var sjuk men nu e han frisk o hungrig igen. Vet int rikit hur jag ska fortsätta? Ska prova på gröt imorgon o börja ge enorma portioner!

   • Blanda rejält med fruktpuré och mjölk (ersättning eller egen) i gröten så den blir riktigt lös och god. Eller köp sån där smaksatt pulvergröt för bebisar som inte har minsta klimp.

   • Jag köpte färdig babygröt men fortsätter sen nog men vanlig som är 100ggr billigare. Börja ganska försiktigt med smakprover men tror att jag nu måste börja ge mera mat då lillgubben är frisk.

   • Ja, sen då de vänjer sig kan man ju lassa in vad som helst. 🙂 Men sån där pulvergröt är bra då man (läs: gaphalsen) inte orkar vänta på mikrogröt. Men hoppas ni kommer igång nu snabbt och smärtfritt. Sen blir aaaaallt lättare.

 2. Varför inte koka gröten i mikron? Man måste i och för sig låta den svalna en stund efteråt men då är man i alla fall inte låst vid spisen.

 3. Jag brukar ha en större skål, eller diskhon, fylld med riktit kallt vatten. Och så ställer man heta grötskålen i det kalla vattnet. Då svalnar det rätt så fort. Ännu effektivare om man dessutom blandar i kylskåpskall fruktpuré. Allt ställer man till med för sina otåliga barn. 😉

  • Bra idé! Man kan också sleva över typ halva portionen i en annan (sval) tallrik så kyls den snabbare och medan gnällisen glufsar i sig första halvan hinner den andra svalna. Haha, ganska lustigt vilka metoder man utvecklar vid behov. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s