31 responses

 1. Kan inte säga så mycket annat än att jag blev så glad av att läsa artikeln. Det borde pratas mera om depression under och efter graviditeten så kanske det skulle vara lättare att förstå om man drabbas av det. Min första graviditet var hemsk och jag grät och grät men förstod inte vad det handlade om. Trodde att man borde vara överlycklig. Dessutom tycker jag dina resor är helt super, tror att många mammor skulle vara i behov av liknande. Tack för en bra blogg!

  • Tack snälla du! Även för mig var detta med depression under graviditeten något nytt. Hade det inte med första barnet men nu med andra var jag riktigt risig alltså. Och det är ju på något sätt så skamfyllt att känna så, precis som du skrev borde man ju stråla av lycka. Men ju mer vi pratar om våra erfarenheter desto lättare har vi alla i slutändan.

   • Varför måste normen vara att man borde stråla av lycka under graviditeten eller när man väl fått sin nyfödda bebis? Klart man får göra det, men varför får man inte lika väl låta bli att göra det?

   • Väl talat min vän! Ju mer vi som inte haft det så hejsan vågar säga det, desto mer okej kommer det att kännas för de som är i samma situation.

 2. Loistava juttu jälleen! 🙂 Varmasti moni pienten lasten äiti sai jälleen paljon tsemppiä. Aurinkoista kevättä ja iloisia päiviä teille! 🙂

 3. Köper tidningen imorgon för glömde idag. Tänkte på dig medan jag åt i Hese och kände en löjlig skuldkänsla, du sku nog ha sagt hevonkukkua åt den (känslan). Sen gick känslan över och maten smakade helt ok. 🙂

  • Jag äääälskar Hese och Mäcken and all that! Skulle kunna bo i en hög med skräpmat. Och om man en gång äter det ska man banne mig njuta av det också, annars är det ju helt bortkastat. Way to go girl!

 4. Jag hade tänkt köpa det här numret av Kaksplus för att läsa om din story, men jag fick den istället gratis hem på posten igår (för att jag nyligen fått barn)! Jeee, jeee! 😀

 5. Du skulle aldrig ha trott att jag skulle ha köpt KaksPlus, NÄMLIGEN, inte jag heller. Kändes lika snuskigt som att köpa porrtidningar eller kondomer när jag var tolv!

  Men vilken fin artikel! Hyvä sinä!

 6. Hei!
  En osaa ruotsia, mutta tulin katsomaan blogiasi Kaksplus-jutun vuoksi. Samoin ajattelen itsekin, varsinkin siitä, että mikä ihme ihmisiä vaivaa kun pitää töiden takia viedä sairas lapsi muita tartuttamaan? Oma lapseni ei mene päiväkotiin ennen kuin on pakko, yksi suuri syy on se, että päiväkotilapset ovat jatkuvasti kipeitä. Kotona en todellakaan tee kotitöitä, kun lapsi nukkuu vaan teen jotain omaa 🙂 Lapsen voi ottaa mukaan kotitöitä tekemään ja iltaisin sekä viikonloppuisin en myöskään ota itselleni 24/7 vastuuta vaan mieskin saa tehdä osansa ja tekeekin ehkä enemmän kuin minä. Kun lapsi oli vuoden olin 5päivää reissussa kavereiden kanssa. Puhut ihan totta, että ei äiti ole mikään superihminen eikä omien voimiensa yli tarvitse suorittaa ”äitiyttä” ja missään nimlissä ei pidä hylätä niitä kavereita, joiden kanssa vietti aikaa ennen äitiyttä! Täysin samaa mieltä ajatuksiesi kanssa!

  • Kiitos viestistä! Niin ihanaa kuulla että on muitakin jotka ajattelevat samalla tavalla! Kunhan me vaan puhumme tästä kaikilla on pikku hiljaa parempi olla. Uskon että monet salaa tekevät just tätä mutta eivät vaan uskalla sitä myöntää, ihan niin kuin itsensä hylkääminen olisi jotenkin hieno juttu. En mä ainakaan haluaisi että mun oma äiti uhraisi oman elämänsä nautinnot kokonaan mun takia. Hyvähyvä, anna mennä vaan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s