Hur hittar man en bra bil?

Skulle behöva en bil. Problemet är att jag så totalt okunnig om själva bilhandlasprocessen, har ingen aning om hur jag ska hitta en vettig bil till ett vettigt pris då jag inte ens kan ta mig till en bilbutik. (Eller man kanske inte ens köper bilar i bilbutiker?) Kan man månne anlita en personlig bilshoppare?

17 responses

 1. Det beror väl på om du vill ha en ny bil eller inte? Iofs kan du ju också köpa en begagnad bil hos bilförsäljarn, men oftast är det lite dyrare sku jag tro. Själv har jag kollat bilar på http://www.nettiauto.com/

  Där kan du söka på årsmodell, bilens märke etc etc. Så om du har nån ungefärlig uppfattning om hurdan bil (och hur gammal) så kan du surfa runt där. Det är säkert mer pålitligt att köpa av en bilförsäljare, men jag hade i alla fall jättebra tur med min förra bil. Lycka till!

 2. Lönar sig absolut att kolla utbudet på nätet först, så vet man vart man ska styra stegen. Att köpa privat är billigare, men då får man ingen garanti för att bilen fungerar längre än till korsningen från säljaren. Hos bilhandlaren får man ju garanti även på begagnade bilar.
  Först ska du fundeara hur och till vad bilen ska användas. Ska du skjutsa barn och barnvagn i den, bör den absolut ha rymlig baklucka (ev. farmarmodell). Säkerhet är ju också viktigt, så airbag är alltid plus. Annars är det väl bara att fundera hurudan utrustning, modell, färg osv. man vill ha. Utbudet är enormt så det är bara att välja och vraka 🙂

  • Känns bara som att träda in på främmande territorium! Men tja, antar att det bara är att ta tjuren vid hornen. Har redan en gång blivit lurad då jag köpt privat så jag tror jag satsar på bilbutik denna gång.

 3. Då kan jag rekommendera Nissan Quashqai blir det väl då. Kör själv min andra Nissan, en Primera personbil, hade wagon före det. Förmånliga i inköp o drift. Inga extra servicekostnader, förutom normal årsservice har jag haft, hyfsat bensinsnåla;-) Lycka till med bilköpet!

 4. Vi har samma problem och jag kör nog också med nettiauto.com till att börja med. Känns som ett oöverstigeligt berg att ta sig till en bilaffär 🙂 Lycka till!

  • Tack! Trots att det tar emot nu antar jag att det kommer att vara en stärkande process. Man växer ju typ en cent varje gång man gör något man inte trodde man skulle klara av.

 5. Vi hade just samma problem och andra barnet på kommande. Efter många undersökningar blev det en Ford Mondeo, eftersom den har sällsynt stort baklucka och bakbänk. Den är t.o.m. större än Volvo V70 och dessutom billigare 🙂 Vi var till bilaffärerna och mätte och den spöade även de personbilar med 7 platser beträffande bagageutrymme. Ett annat alternativ skulle ha varit Skoda superb, men den är lite dyrare. Tänkte bara tipsa, eftersom det verkligen är en djungel som suger massor med tid och energi! 🙂

 6. Jag kör också en Nissan Qashqai och är helt jättenöjd. Superbra att köra och barnvagnen ryms in. Rekommenderar!

 7. Var inne i bilköparträsket för nån månad sen. Spontanköpte en Ford Focus farmare. Har varit gäligt nöjd. Billig, ”plastig” dock, men såå värt priset. Inga problem, startar i väder som fläder. Speciellt nöjd har jag varit över att jag kunnat transportera 2,5 meters Ikea-skåp utan problem. Rekommenderas varmt m.a.o. För övrigt kan jag rekommendera bilaffärer, mkt lätt och bra. De fixar försäkringen på samma gång om man vill, så slipper man sköta den skiten också. Lycka till!

 8. Jag måste bara tipsa om en bok skriven här i österbotten som handlar om att köpa bil, den heter bilfeber och är skriven av Andreas åsvik, väldigt bra saker att tänka på i den före man gör sitt köp! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s