Omslagsflickor och pojke

Fick en dag ett samtal från en jounalist på tidningen Kaksplus. Hon sa att ”ja, du verkar ju ha en lite…ANNORLUNDA syn på det här med moderskap, skulle du vilja ställa upp på en intervju?”

Så för att alla överpresterande, på-gränsen-till-burn out-mammor ska få en lugn stund och känna att de inte är sämst i världen ska jag dela med mig av mina visdomar i mars-numret. Idag ska jag och Elaisa och Uno och plåtas för omslaget. Hur nu det ska gå till.

20 responses

  1. Ojdå, Gillar din ”annorlunda” syn mycket, så artikeln ska jag läsa med glädje 🙂 Tja, kanske tom införskaffa hela tidiningen.:D

  2. Jag får så ofta lyssna på den där lilla sökande stunden då någon försöker formulera ordet ‘konstig’ i sitt huvud för att komma ut ur sin mun som ordet ANNORLUNDA.

    Det här bjuder jag på! Man kan leva mycke mera fritt på det här sättet. Har märkt att då man inte riktigt fyller normerna så blir ens egna det – oftast nog för en själv. ”Ja men hon håller ju på med det där jämt!” Man har inte alla ögon på sig på samma sättet.

    • Om jag är ”annorlunda” (Alpo definierade det fint här i kommentarerna) är jag hellre det än på gränsen till burn out för att följa alla direktiv på vauva.fi.

  3. Aah, så det att man fortsätter existera som individ (vilket du verkar ha lyckats göra) också efter att man fått barn, klarar av att lämna dem ifrån sig ibland utan samvetskval (=inget jag får sååå ledsamt om jag är borta två timmar), att kunna medge att det inte är en jävla ljusröd fluffdröm från morgon till kväll, samt att man inte presenterar sig med namnet ”Mamma” då någon frågar, det är då att ha en annorlunda syn på moderskap, förstår jag nu rätt? Vad bra, då är jag gärna annorlunda också då!;)

    • Lite knepigt att få alla tre att se någolunda vettiga utan samtidigt, speciellt då Uno inte alls tyckte det var kul att bli fotad. Men lättare på det sättet att man var mycket mibdre medveten om hur man själv såg ut.

  4. Men alltså, är det verkligen annorlunda? Var finns alla dessa ”normala” mammor? Jag känner inte så många…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s