Aaaaarrrrrgh!!!!

Blir så himla sur på hur invecklad all teknik är nuförtiden. Just nu har jag exempelvis varit telefonlös i två dagar för att mitt nya Saunalahti-abonemang (jag citerar) ”…inte går att aktivera i min Iphone utan att den synkroniseras med en Mac-dator…” Och eftersom jag inte har en egen dylik och Tuomas dator vägrar jobba med min telefon strejkar hela skiten.

Vad hände med ”sätt in sim-kortet i telefonen och that´s it”?

Är det rimligt att kräva att jag ska ha en egen personlig mac-dator för att min TELEFON ska fungera?

8 responses

 1. Hold your horses. Har du alltså en ny femma eller en fyra? Om du har en femma, borde det gå att få telefonen i gång utan en dator med hjälp av telefonens mobilnät. Bara om du haft en liknande tidigare och du råkat synkronisera din telefon med iTunes som saken är bra för så kan du ha behov för datorn. Min fungerar nog med PC, utan problem.

 2. Vitsi så könstigt. Vi har båda iPhone4 (J har 4S) och använder båda samma iTunes på Mac-dator. Min syster har också 4an och iTunes på PC, inga problem där heller. Visserligen hade jag problem att få sim-kortet att funka i början, men det visade sig vara i TeleFinlands ända felet låg.
  Hoppas det fixar sig, man blir så arg och frustrerad när man bara vill att saker ska funka lätt och smidigt!

  • Det visade sig att mitt sim-kort är låst från Telefinland pga att min telefon är därifrån. Skulle ha kunna lösa ut den men då åkt på en 100€ extrabot så nu har jag sprungit tre dagar och är tillbaka på Telefinland. Aj jo, och det kommer att ta FEMTON DAR för dem att få igång telefonskrället. Helvetes jävla skit.

 3. Snart kommer väl någon och påstår att man ska kunna RINGA med telefonerna också… 😉

  Min telefon synkroniserar förresten med min bil. Och jag som inte ens hittat var man sätter på helljusen på bilen. Finns det en app för helljus, tro?

   • Ja jävla teknik! Av diverse orsaker är jag också så trött på tekniska prylar just nu. Det är som du säger, man känner sig dum i huvudet mest hela tiden, i en värld där de flesta andra tycks fatta och kunna allt.

   • Exakt! Du skulle ha sett den föraktfulla blicken jag fick av telefonförsäljaren då jag sa att jag inte vet vad man gör då man synkroniserar. Och det kommer ju bara att bli värre! Tekniskt sett är vi mommon redan nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s