Har jag blivit tjock?

Jag vet inte om jag lever i någon typ av förnekelse angående min kroppsvolym och egentligen är mycket större än jag vill erkänna men jag är ganska säker på att om jag måste köpa XL på Cubus och en skjorta i storlek 42 på H&M inte går att knäppa är det fel på något annat än mitt midjemått.

18 responses

  1. Samma här. Sovittelin myös vaatteita tänään samaisessa H&M:ssä. Ja sama ongelma. Olenko suurentunut yhden-kahden koon verran, vai onko ne pienentänyt vaatteita? 🙂 Näin sinut tänään ja olit kyllä ihan hyvän näköinen 😉

  2. Du ser definitivt inte tjock ut! Får ofta fiilisen att storlekarna är allt för små men så läste jag en grej på husis för en tid sen att storlekarna de facto har blivit större (alltså att en 38 är större idag än vad den var för 20 år sen) i takt med att vi har blivit mer nojiga med vår vikt och inte vill gå över till en större storlek än vad vi är vana vid.

    • Ja, det kan ju nog stämma för vi ÄR ju större nu än då. Personligen kan jag nog leva med att gå över till större storlekar men då jag – som ändå är ganska normalstor – måste pressa in mig i XL så är det något lurt. Alltså, en kvinna i min storlek kan ju inte anses behöva XXL för att det inte ska spänna?

  3. Fel schmel säger jag. Inte fel på midjemåttet men nog, som alla andra påpekat, fel på storlekarna. Jag har helt slutat shoppa jeans och kör med kjol istället – blir bara deppig av att försöka pressa in mina lår i någå jeans.

  4. Du är så fin som du är! Cubus har mindre storlekar på många plagg. Har själv oftast storlek 38 el. M, på cubus blev det 42. I dagens läge får man inte ha kvinnliga former tydligen, och det är ju just det som är så vackert! Tummen upp för kurvor!

  5. knepigt, storlekarna diffar jättemycket på olika kedjor och olika kollektioner – egentligen borde de redovisa cm-mått byst/midja/höft på alla kläder, så man slipper alla felköp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s