Look who´s talking

Har skickat iväg Elaisa till Uleåborg till sina farföräldrar för några dagars besök och det känns banne mig som semester att bara ha ett barn att hålla reda på! Konstigt hur man vänjer sig. Med detta menar jag på intet vis föringa alla skitsura och övertrötta förstagångsmorsor där ute utan min förnöjsamhet just denna stund har givetvis två ganska väsentliga orsaker:

a) Jag har denna gång ingen förlossningsdepression.
a) Uno är en myyyycket mer lättskött bebbe än vad Elaisa var.

Men ändå är det underligt att märka hur man förändrats som människa på tre-fyra år. Att ha ansvar för ett barn är no biggie these days liksom. Vem skulle ha trott det?

4 responses

  1. Aah, känner så igen mig i din upplevelse! Som förstagångsmamma har man 100% upp med första barnet, vare sig man vill det eller inte. Allt är helt enkelt nytt. Men sen andra gången så är man ju mamma och förälder redan (för mig tog nog det mycket krafter att hitta den rollen) och att sköta barn är inte nytt heller och så är man van att mest koncentrera sig på ungarna och inte längre bry sig om lite spyttor på axeln eller att man inte duschat på något dygn 😉 Och sen ännu en lättskött och sovglad variant av unge på det hela, så det är ju faktiskt som semester, som man verkligen är värd!!

    • Ja och skönt att barnen kom i denna ordning! Om man först haft en zen-unge och sen en gaphals hade det varit världens chock. Tror man uppskattar lugna bebben ännu mer nu då man vet hur det kan vara!

  2. Känner SÅÅ igen mig. När ett barn är borta brukar jag och maken sitta och skratta nedlåtande åt hur vi någonsin kunde tycka att det var svårt att ha ett barn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s