Hur drogar man barn?

Jess, nu är vi typ alla sjuka. Elaisa, jag och lillebror. Är lite rostig på hur-man-sköter-sjuk-babyfronten…kan man droga dem på något vis eller är det bara att uthärda? Tycker synd om honom där han ligger och hostar och blåser snårabubblor med sin lilla nos.

16 responses

 1. Yäk! Stackars er! Har barnen feber kan man ju alltid ge dem febernedsättande. Är det mycket snor brukar det hjälpa att hålla huvudet högt (både på sig själv och barnet), så att snoret kan rinna bort, även när de sover. Sedan kan man ju alltid ge näsdroppar (såndär saltlösning är ju helt ofarlig). Bada mycket, så man kan tvätta bort snor, brukade funka för oss.

  Och så ska man ta väl vara på den där känslan när man älskar sitt lilla sjuka barn över allt annat och vill hjälpa dem att må bättre, så att man kan gräva fram den känslan när man för sjuttitolfte gången blir väckt på natten för att de hostar och snorar.

  Krya på er! Nu är det bara 9 månader till sommaren och då brukar förkylningarna gå över!

 2. Vi har också alla varit sjuka just… So I feel for you!

  Det är bara att ”dra ut snoret” med nenä-Friidan och uthärda det. Om tempen stiger över 38.5 kan man ge en Panadol suppo (60mg). Lillebror hade laryngit och mild bronkit i maj när han var 2 månader och jag skötte honom bara genom att ånga i duschen och dra ut snoret 4-5 gånger i dagen. Pust…

  • Aijoo, läkarna rekommenderar inte mera saltdroppar för dom minsta för dom blir och ”snurra” i näsan utan det rekommenderas en produkt som heter babymist från Physiomer. Den är jätte bra! Arg baby har man men näsan blir ren!

   • Antar att det blir en tripp till apoteket om han blir riktigt däppt i däsad. Har aldrig testat nenä-Fridan men många brukar ju lovprisa den och spray är ju alltid underbart – för mig själv iallafall. Använde nasolindroppar för barn på Elaisa då hon var liten men det kanske man inte ska…hups?

 3. Man får inte ge febernedsättande åt beibisar under 3mån. Endast på läkarordination.. Tyvärr, men Physiomer är ok, och använd en ”pikkuniistäjä” eller motsvarande.

 4. Tydligen ska man då inte mera ge Nasolin eller Natriumklorid (dubbel-hups för mig), men nåt måste man väl få spruta i näsan + näs-Fridan. Den är jättebra, rekommenderar! Och lättar babyns tillstånd massor!

  MEN ett minus jag började märka med tiden var att jag alltid själv blev sjuk efter att jag använt den. Man drar ju in bakterierna i sin egen mun – fast där ju är ”filter” så snoret förståss inte kommer i din mun… Uthärdade med första barnet att sen bli flunssig själv, men med andra var jag egoistisk och ville inte vara sjuk med två barn. Men lätt blir man ju smittad iallafall.

  • Ja, det känns onekligen lite äckligt det där med att suga ut någon annans snor men allt har sin belöning/bestraffning, det är bara att välja mellan pest och kolera. Och mycket riktigt brukar man oftast få basiluskerna anyway. Speciellt en bebbe är ju så himla nära en, vare sig man vill eller ej.

 5. Pust, här samma sak. Storasyster har nog burit hem dagis baciller och smittat ner Milton 3 månader. Så klart just närvi skall på resa. Så klart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s