”Fläpätifläpp” – så låter mitt magaskinn i vinden

Har försökt komma igång lite igen efter graviditeten men tro mig, det är ingen fröjd då man varit mer eller mindre handlingsförlamad det senaste året. Är typ lika smidig som ett tvättorn, blir andfådd i trappan (obs, inte trapporna), trött i rygg och mage av att tömma diskmaskinen och ser fortfarande ut som om jag var i sjätte månaden.

Men ”skam den som ger sig” tänker jag då låtsashurtigt och beger mig till gymmet bara för att märka att de mest självklara saker är – om inte en omöjlighet – så åtminstone en plåga. Så ligger jag då där som en rödbrusig strandad val på min matta och betraktar gråtfärdig mina medsystrar som intar de mest underliga positioner utan att blinka och önskar livet ur alla Heidi ”jag har fött fyra barn men vadå, är det underklädesvisning så är det!” Klums.

Ja, jag inser att det inte ens är två månader sen jag födde men det gör ju inte det hela roligare att gå till friluftsboden för att kolla om de har rea på tält inför min semesterresa till Turkiet nästa månad.

18 responses

 1. Hej! Jag såg dig och Elaisa på Lindex i Vasa idag! Vågade inte säga hej, förlåt! Men kände mig som en stalker…fast jag sneglade litegrann på dig bara 😉 du lät så glad och såg så fantastisk ut! Jag stod där nära kassan och kollade på pojkkläder. Nästa gång kommer jag och hälsar!

  • Jamen jestas, Jag tror jag minns att jag sett dig! Nästa gång säger du hej, annars blir jag arg! Elaisa och jag hade så himla tråkigt och i nerverna på allt så vi måste laga oss ut för att inte riva huvudet av varandra. Never underestimate the power of lite tröstshopping. 😉

 2. Har då inte fött ett barn, men hade roliga saker som jag hellre gjorde i somras än att röra på mig. Jag tog mig i skinnet i början av veckan och drog mig till jumpan och har nu cyklat en del. (Jag får 2×17 km och låta så där casual) Och JESTAS. Jag får ju lite liknande tankar om mig själv som du har mot Heidi K. Knepigt. Var är kondisen!

  Men jag blir glad efter varje uppförsbacke jag klarar, och ropar JIIPPIII! när jag är uppe. Tycker att jag är väldigt duktig när jag cyklat dit. Jag vet ju hur mycke lättare det var tidigare, därför kan jag även skrika lite jippii i nedförsbackar också. Bara för att hålla mitt humör. Det värsta är att gråta när man försöker komma i form, föredrar därför JIPPIII! Mycket bättre tränare! Puss!

  • Du har SÅ rätt inställning! Man borde ju bara gratulera sig själv för det krävs minsann en liten inre trouper för att ta skräppgrepp om kondisen efter en längre paus. Man är ju en vinnare bara för att man ens försöker liksom. Man kunde ju också ha spenderat timmen på soffan. Hyvä me!

   • Jaa! Hyvä meidän joukkue! Vi kan bilda en ny kampanj att Kämpa på dig själv! Jippiii-kampanjen! Mycke trevlig kampanj. Vi kan nog lite skruva på sloganen. Men mitt tankesätt fungerar allt som oftast så länge tills högtalaren flåsar ut låten I’m sexy and I know it. Jag är inte så långt att jag kunde önska Jippii! just till den. Men efter vår fina kampanj, så ska vi fixa även den låten! Den kunde ju bli vår melodi. Ja!

 3. Såg dit i CM i söndast, och tänkta att oj vad du såg vacker ut inte en tanke på att du skulle ha fött barn för 2 månader sedan…

 4. 🙂 jag drabbades av akut blyghet! Först tänkte jag att ”jamen titta det är ju Hannah!” sen började jag fundera och tänkte att det verkar ju helskumt om jag rusar fram och liksom ”hej, hej jag heter Jenni och läser din blogg”, fast nu i efterhand så kanske det inte hade varit så skumt ändå, det är väl ännu pinsammare att skriva det här!

  • Inte alls pinsamt utan helt förståeligt. Själv är jag helt sjukligt blyg ibland, på gränsen till folkskygg och går ALDRIG fram till nån om jag inte måste så hee lungt. 🙂

 5. Hallå hallå! Tänkte tipsa om Olga Rönnberg som är expert på mammaträning! Hon och hennes tränare drog mamma bootcamp i Vörå i våras och det var sjukt inspirerande och effektivt! Hon har en egen blogg på Mama och hon ger BRA tips… mycket som man inte visste om mammakroppen helt enkelt!

  Hoppas du får en toppen semester!

  h. 3xmamma i Vasa

 6. Igår råkade jag läsa att ”modern bör vila dagen efter förlossningen men därefter börja träna”. Jag fick lite panik. Hur fabian sätter man igång och tränar efter det här då man inte tränat sen 00-talet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s