Vem sköter dina barn?

Det verkar det lite olika det här med vem man anförtror sina barns skötsel åt. Själv har jag aldrig tvivlat ens en sekund på att exempelvis Elaisas far- och morföräldrar, nära vänner eller dagispersonal skulle fixa det – jag misstänker att de i mångt och mycket är mycket roligare skötare än jag – men det är inte alla som upplever saken så.

Vem låter du sköta dina små rosenknoppar och handen på hjärtat – är du orolig då du gör det?

6 responses

 1. svärmor och svärfar, mina föräldrar, alla mina syskon och även Kennets bror med familj. Och sen dagis då förstås, Men där är det, inga andra. Detta eftersom vi har vår släkt så väldigt nära att jag inte behöver fundera längre än så i ”kan du passa mina barn en stund” frågan. Ganska lyx egentligen har jag insett.

  (Sen är de så stora att de går själva till kompisar och så med, men räknas det till samma?)

 2. MIn morsa blev pensionerad lite tidigare än vanligt samma vår då Elvin föddes så hon har ända sen dess (i 3år) hjälp till så mycket som behövs. Hon gör det helt frivilligt men säger också till ifall hon behöver lite ”loma från oss” (som nu t.ex. 2vkor). Att hon har 35års erfarenhet av dagvård gör saken oftast bara bättre (rutiner o keikkor funkar o e självklara) men såklart vi ibland e oense också om saker speciellt då vi ses så ofta. Att min mamma är pensionerad och vill sköta barnen har möjliggjort att jag kunnat jobba deltid under båda vårdledigheterna som igen har möjliggjort att jag kunnat vara ”hemma” från mitt normijobb i nu 3år. Skulle inte ha klarat av att bara vara hemma så här länge med barnen, behövde vuxenkontakter, ”egen tid” och fyrk! Min farsa bor utomlands så han e tyvärr inte så aktivt med i bilden, men vi ses när vi kan. Famo&fafa är ännu i arbetslivet och bor helt bredvid oss. De hjälper då de kan och mest på sommaren på landet. Vi är mycket lyckligt lottade med med barnvakter och hjälp och speciellt nu då nr.3 snart föds och alla ungar är under 3,5år så är all hjälp mer än välkommen.
  Svaret på din fråga: litar 100% på mummi&famo/fafa då de sköter ungarna på dagen/övernatten. Skulle kunna lämna ett/flera barn med dem när som helst _helposti_! Väntar bara på att kunna lämna alla 3 hos ngn av dem (vem månne vill?) och kunna resa ngnstans bara med gubben ens ngra dagar…Det lär ta ngra år?

  • Aj jestas, vad bra ställt du har det! Härligt! Och du ska väl inte behöva vänta flera år på att komma bort några dagar? Bara amningen är klar är det bara att schappa. Det tänker iallafall jag göra. 😉

   • Ja just det, det var ju ”barnafödasresan” som borde fixas…Men vi har nog inte ngn extra cash att sätta på en resa åt mig ifall vi vill resa ngnstans med hela familjen om typ 3år (de blir jävla dyrt med 3 barn…) så måste spara för det, men kanske ngn liten getaway för mommy före 2015. Annors blir man ju galen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s