Hej från sjukhuset, del 2

Har spenderat halva dagen på Kvinnokliniken i hopp om att få prata med någon som förstår sig på foglossning och kanske skulle kunna hjälpa mig ur det faktum att jag varken kan ligga eller sitta för tillfället. I ärlighetens namn tycker jag att det är ganska konstigt att det överlag ”inom branschen för kvinnokrämpor” vets så litet om denna åkomma som ändå drabbar väldigt många kvinnor. Då man förklarar hur man inte kan svänga sig eller hur man inte kommer upp ur sängen utan hjälp får man oftast ett pliktskyldigt ”voj nej” kryddat med en ”ids nu int pjasa dig”-blick.

Jag brukar överlag inte gälla helt genast om jag är krasslig men smärta som får ögonen att tåras ska man nog inte behöva leva med någon längre tid förrän att någon tar en på allvar. Som tur kunde man titta på TV i väntrummet. Under mina fyra timmar hann jag med läckerbitar som Hulluna häämekkoihin, Pikakurssi kodinostoon och andra pärlor. Det var en tid sedan!

13 responses

 1. Måste bara tipsa dig som har Österbottenkontakter att jag en gång haft kontakt med en fysioterapeut i Vasa på Fysiostep kring just foglossning. Det fixade sig på annan väg, men om jag förstått rätt är hon faktiskt ordentligt insatt i saken.

 2. What the? Stackars människa! Jag hade nog mera foglossning nu efter andra förlossningen än efter första och undrade nog då Oliver var 2 månader att kommer det nååånsin att gå bort. Men aldrig att jag hade lika ont som du!! Hopoas du får lindring snart!

 3. Ja man undrar hur det hade varit om män sku lida av det… någon hade nog forskat rejält mycket mer i det då tror jag, och hittat på dundermediciner! Med tvåan led jag nog säkert närmare ett år ännu efteråt av svaga känningar, men de värsta topparna gock nog över rätt fort som tur.
  hoppas du får hjälp!

  • Fick iallafall mer mediciner och ett stödbälte men man skulle ju inte vilja knarka järnet hur länge som helst heller. Men vi ska hoppas att det lättar med tiden.

 4. Men djiisös! Knark ska du ha, knark! Tills fogarna satt sig, och lite till på köpet 🙂 Hang in there, du kan ju inte vara den ända som lider på det där viset så det finns nog garanterat någo knartzi att få!

 5. Voi nej, stackars dig! Jag har en kompis som också led av fruktansvärd foglossning, sista veckan av graviditeten kunde hon knappt röra sig och efter förlossningen blev det inte precis bättre. Hon fick remiss till fysioterapeut, som gav henne ett höftbälte att spänna runt höfterna, så spänt det bara gick. Tror hon använde det några månader, innan hon tyckte att hon klarade sig utan det. Fast i skick för långa promenader var hon nog först när bebin var dryga 6mån. Hon gick också på någo behandlingar hos fysioterapeuten, vet inte närmare vad. Och så fick hon väl käka en och annan värktablett…
  Hoppas du får den hjälp du behöver, snabbt!

  • Jag fick också ett sånt där bälte, tyckte inte att det hjälpte under själva graviditeten men nu har det kanske haft en andel i att jag faktiskt känner mig mycket bättre nu? Ska hoppas att det ger med sig så småningom. 🙂

 6. känner igen mig i din situation! hade lite liknande besvär kan man lugnt säga, och nu nästan 2 år efter förlossningen hittade de fel på min svanskota. så om du inte blir i skick inom några månader så ta å kolla den, gör inte som jag och spara det nästa 2 hela år, för idag mår jag bra när det har ”rättats till” ! 😉

  • Tack för tipset! En annan kompis hade en liknande upplevelse så det verkar förekomma en del. Själv mår jag nu ganska så bra så jag hoppas att det ska ordna upp sig av sig själv. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s