Hejdå livet

Ah, inget får en att längta efter döden eller ens en barmhärtig lobotomi lika mycket som en natt tillsammans med främmande nyfödd baby som vägrar äta och sova. Och jag som tänkte att förkärlek för just dessa två sysselsättningar är de mest dominerande i föräldrarnas genpoler. Kanske jag i misstag fått någon annans bebbe?

16 responses

 1. Stor kram! Det kommer att kännas bättre med tiden (även om mitt uttalande kanske inte väger jättetungt då jag själv inte haft nån erfarenhet av att föda barn..). Men det är ju faktiskt en ny liten människa du har i din famn o som du inte känner ÄN. Inte konstigt! Men det kommer du ju att börja göra, en dag i taget. Tvivla inte på dig själv utan ha tillit. KRAM igen! Hejar också på dig härifrån ❤

  • Tack snälla! Och oberoende om man har egna barn eller ej så gäller nog dina ord i alla lägen då livet känns knepigt. Man får liksom hålla andan och lita på att det ordnar sig. Kram!

 2. Ja usch, lobotomi låter passande tycker jag! Jag/vi sov heller inte på fem dygn då vi var på BB. Till vår tur fanns där nattanter som tog hand om barn under natten så att mammorna fick sova, och tro mig, den klockan använde jag! Även om jag så gärna ville lära mig att sova med henne ens en natt före jag skulle hem och VAKA så slutade det varje natt med ett pling till tanterna. Övervägde t.o.m. namnge bebben efter en av dessa tanter som lik en ängel strök min axel och tröstade då jag grät av utmattning. MEN! Swisch, så blir det bättre. Om inte över en natt så så småningom! Hava tålamod, ta/ring efter hjälp då du inte orkar. För de där bebbena blir sidu också utmattade, och då, ja då sover dom (=är tysta) Hurraaa! 🙂 Kram.

  • Ja, det finns nog verkliga pärlor inom vården. Såna som kan ta hand om både små och stora. Och inte undra på att man inte har så lång stubin själv heller då man just har fött, är sjuk och trött och hormongalen…inte världens bästa utgångsläge för att vara The Patient Mother liksom. 😉

 3. Aijooo, nu kom jag ihåg – då jag var på Kvinnis med nr 2 för 2 år sedan, så sa sjuksköterskan som for hem för kvällen ”om han inte vill sova och du måste vila, så ring ba på klockan”. Nåh, kl 3 på natten då duden int alls ville låta mig sova så ringde jag på klockan, helt gråtfärdig av utmattning, men NEJ, den nattsköterskan sa bara ”vauvojen pitää saada olla lähellä ha harjoitella imemistä (han hade då hållit på smutta heeela natten), nyt pitää vain kestää ja oppia uuteen elämään”! Jag blev så häpen att ja ba ”WTF” och lät henne gå bort! Jiiiiisus, nu på efterhand tänkt!

  • Nämen herrejestas! Precis som om det skulle gå BÄTTRE då både man själv och babyn är helt färdiga? Bäst vore ju att bägge kan ta en ordentlig paus och sen ta nytt försök med nya krafter.

 4. Håller tummarna för er! Det är ju inte konstigt om han är lite bortblandad efter att ha blivit utklämd och hamnat i ny miljö. Det kanske känns lite olustigt att sova och äta då. Det blir nog bättre, för ni blir ju bekantare och han vanare med att vara i världen.

  • Lyckligtvis tycker att det går bättre redan nu. Det verkar som att han redan börjat fatta att ”hej, det där är ju morsan, hon är okej” och det hjälper ju upp självförtroendet lite. 🙂

 5. Usch! Jag vara bara en natt på BB då Oliver föddes, men den var helt hemsk. Han bara skrek (och höll hela rummet vaket) och vägrade äta/sova. Jag höll på att kasta in handduken redan då. Men det blev bättre gemast då vi var hemma. Fast det där med att äta fungerade ju sedan aldrig så han är uppvuxen på flaska då jag inte orkade kämpa med skrik och vägran. Slutet gott, allting gott 🙂 Lycka till och hoppas det blir bättre!

  • Vi hade som tur familjerum så man slapp åtminstone den stressen…men visst hördes det genom väggarna ändå. Vi verkade dock inte vara de enda, det gastades minsann i de andra rummen också. 😉 Och var och en gör ju som de vill med matningen, vissa bebbar vill inte alls ammas medan andra gör det så man får göra det bästa av situationen helt enkelt. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s