Helvetet foglossning

Det här med att vänta barn skulle kunna vara helt okej om det inte vore för två saker: illamående och foglossning, två fenomen vars jävlighet endast de invigda kan förstå sig på. Är både avundsjuk och bitter på alla lyckligt lottade som bara upplever graviditeten som ”lite tröttande” för personligen har jag aldrig varit så sjuk som i det förbannade tillståndet.

Som tur är illamåendet i dagens läge ett rysligt minne blott men foglossningen som får ögonen att tåras av smärta varenda gång jag försöker byta ställning i sängen och som tvingar mig att hasa fram i 10 cm långa steg suger faktiskt musten ur mig.

14 responses

 1. Been there…Lider med dig. Men försök trösta dig med att det kan ju inte handla om speciellt många dagar kvar nu… ska vi hoppas. 🙂 kämpa på och lycka till!

 2. Lider med dig, jag hade också! Svårt att förklara åt nån som aldrig haft det hur det känns när det tar så helvetiskt ont i ryggfogarna och knakar i ”mittenfogen” mellan benen. Usch, som tur behöver jag inte uppleva det mera nånsin!

  • Ja, det är så svårt att förklara hur det känns! Lite som ryggskott i ryggen och bäckenet. Och blygdbenet ska vi inte ens tala om, det ilar bara man tittar på det. 😉 Men som tur är det snart över!

 3. Här kommer ett råd som är helt och hållet ovetenskapligt. Säg att gubben går till närmaste hälsokostaffär och köper det homeopatiska medlet pulsatilla. Fråga hur många pärlor man ska ta för att få igång förlossningen. Det kanske var bara ett sammanträffande, men jag tog pulsatilla på morgonen den dagen R ” helt enkelt måste komma” och på kvällen gick fostervattnet…. Och jag tror nu kanske inte sådär särskilt mycket på homeopati. Tänkte att i din desperata situation är inga råd dåliga, eller? Lycka till….

 4. Ja fy då för illamående. Jag är mitt upp i det nu! Jag tycker att din bebis ska komma ut nu så du börjar må bättre. Hälsa bebisen att det är en order! Min bebis måste stanna inne ännu till nästa år (jaiks, vad det låter länge)…

  • Åh nej, det ÄR länge tills det! 🙂 Men vi ska hoppas att ditt illamående lättar snart. Har du testat såna där armband? Seaband eller X-band? Finns att beställa på pahoinvointi.fi, själv skulle jag inte ha överlevt utan X-band som är tajtare.

   • Ja huudå hur länge det är tills. Senast lättade det i vecka 18 och vi kör med 13 nu så lite kvar då 😉 Har inte testat såndär armband men i mitt fall så hjälper det att äta. Men då skall jag äta HELA tiden. Så det har jag försökt med idag och har nu äntligen kommit på att mjölkprodukter är big nou nou. Det gör allt värre. Nä nu skall jag gå och äta nåt ingen. Det är ju ändå 15 minuter sen jag åt den där karlelska pirogen och en timme sedan laxfrestelsen… =)

   • Dessutom är det ju så roligt att äta! Men jag rekommenderar faktiskt x-band, skulle inte ha överlevt utan dem! Kommer dessutom på posten på nån dag och kostar bara en kymppi. Testa! Sorbet är också bra. Och allt med greip. 🙂

 5. Minns att iskall juice hjälpte mot illamående och helst skulle det vara ananasjuice. Riktigt iskallt skulle det vara.

  Och Hannah det blir jobbigt 😉 dethär att komma o kolla varje dag hur du har det. Men dagarna blir färre o färre, det kommer man ju inte ifrån.

 6. Egentligen skulle jag säga att jag är så glad att jag besparades foglossning, låter inte alls trevligt. Snart kommer bebben ❤

  • Jonej, foglossning änskar man inte ens på sin värsta fiende. Eller tja, nog finns det väl en eller två som kunde få sig en släng av det utan att det skulle harma så himla mycket…. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s