Ängeln från städfirman

Det bästa med mitt höggravida genomhalta tillstånd är att jag med gott samvete kan ligga på soffan och pusta medan städerskan städar vårt hus. Och även om man inte skulle vara fysiskt begränsad så är städhjälp de bästa pengar man kan spendera.

Tänk nu, varannan vecka kommer en söt flicka hit och gör det jag hatar allra mest, grovstädar. Halleluja! Med den kotitalousvähennys (vadenuepåsvenska) man får nuförtiden har alla som spontanshoppar en partytopp nu som då dessutom råd med en. Get yours today!

16 responses

 1. Alltså de sku va SÅ skönt med städerska.

  Tror ändå de sku sluta så att jag sku panikstäda alltid innan städerskan kommer för det sku va fö skämmigt om h*n sku se all skit vi har i knutarna. (Alltid då jag bor på hotell städar jag så int städerskan ska tycka jag är nån sottamaija.)

  • Jag brukar nog plocka undan den värsta skiten, alltså främst sånt som hon inte kan veta vart de hör. Dessutom har de ju en viss tid på sig så ju mer man lämnar att plocka desto mindre tid har de till själva svabbandet, det är bara att välja själv!

 2. Har egentligen inget emot att städa, det eviga plockandet från ´elvetet som jag helst skulle slippa. Kanske anställa en professionell plockare?

 3. Jag tänkte just igår att jag inte kommer på någonting som förbättrat min livskvalitet lika mycket som att vi anställde en städerska. Har bestämt att jag hellre livnär min familj på havregrynsgröt en månad i streck eller säljer vår bil än säger upp henne, även om det nångång sku kännas att det blir för dyrt. Hon är värd varendaste en slant och gör mig till en lite lyckligare och mer harmonisk människa. Kan inte sluta lovprisa hennes insats.

  • Amen! Hallaleja! Samma här! Jag menar, man betalar en massa människor för att utföra olika typer av sysslor åt en, varför inte låta städningen vara en av dessa grejer?

  • Hej plutten! Håller med dig fullständigt! visst är det underbart att slippa städa själv och få tid över till annat. Jag var i samma situation innan jag hittade ett ställe online där man kontaktar städhjälpen och kan komma fram till ett rimligt pris. Slipper numera livnära familjen på gröt till och med!

 4. Jag har länge funderat på att anställa en städare, men vet inte riktigt vart det lönar sig att vända sig efter en sådan. Har du något bra tips på bra städfirmor/städfirmor det lönar sig att undvika? Vad säger ryktena på stan? Helsingfors är stället.

  • Vi hade en jättebra städerska då vi bodde i Helsingfors men nu minns jag inte på rak arm vad firman hette. Kolla på sidor som groupon.fi eller facediili.fi, där de erbjuder dagliga deals till alla möjliga typer av tjänster. Med jämna mellanrum dyker där upp städerbjudanden och sen är det väl bara att pröva sig fram! Jag köpte ett helt års städande på det sättet, städerskan vi har nu är inte lika bra som den förra men å andra sidan är det halvgratis. 🙂

 5. Finns det inte alls en politisk aspekt i att ha någon som städar ens hem? Och hur ser ni till att städerskan får en bra lön och att jobbet inte är oergonomiskt? Jag skulle nog ha dåligt samvete över att låta någon annan städa mitt hem – det är ju inte direkt som att städa ett kontor.

  • Nej, jag har inte dåligt samvete alls! Varför borde jag? Jag ser inte heller vad det skulle vara för skillnad vilken typ av lokal man städar. Och lagar finns i detta land för att skydda arbetstagare och se till de har en skälig lön.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s