Jag inser att den här sidan är ganska enkelspårig för tillfället

Dagens gallup: Är det bättre att jag låter bli att skriva något alls tills det börjar hända något eller ska jag fortsätta tjata om hur mycket jag äter på tv-soffan? (För intresseklubbens medelmmar kan jag avslöja att det idag blev middag med kompis på Soul Kitchen och nu kokosbollar framför Biggest Loser.) Om livet är en fest är jag inte bjuden.

Vad gör du idag? Underhåll mig!

38 responses

 1. Skriv på du bara, oavsett om något är på gång i förlossningsvärlden. Här hos oss i granna Österbotten städas förråd, inventeras grejer och målas möbler. Det tog oss bara nio år att komma till skott. Så jag tycker ditt matmumseri låter riktigt mysigt!

 2. Precis! Skriv, annors blir jag nervös att du skriker i taxin på väg mot Borgå!

  Idag har jag dödat 30 sniglar i trädgården, stressat över amningen (eller alltså över att jag sku villa sluta), dammsugit, stressat över amningen, farit på fotvård (aaaah, så skönt, 18 månader sen sist) och haft en normal familjekväll efter att jag hämtade Ellen från dagis och min man kom hem.

 3. Aj gör? Jag kan säga vad jag har gjort istället. Jag hade jätte svårt att vakna imorse. Det har jag alltid. Skulle vara på jobb kl 7 men istället då 8.45. Så jobbade jag ganska mycket. Lärde ut en massa tekniska grejer åt mina kolleger och försökte förklara hur man skriver och vad man måste tänka på då när man gör det. HUR SVÅRT KAN DET VARA! Nåja. Försökte öva på Photoshop men jag ÄR ju så dålig på det. Gjorde lite övningar för det, även om jag vet att borde ha gjort så många andra grejer före min semester.

  Sedan blev klockan 17.30 och jag var fortfarande på jobbet. Lillebror ringde och ville tala om statens löner och hur mycke bättre dom har blivit på senaste tiderna. Han hade läst Kauppalehti. Jag motsätter mig till allt han säger så det var bara att skapa en annan åsikt. Han ser inte saker ur mitt perspektiv och jag är nu en sådan här sossulutka så jag hade flera riktigt fina påhittade åsikter. Kallade honom för RIISTÄJÄ. Fin diskussion! Även då om min åsikt blev att familjer inte borde få stöd av staten då de får barn. Jag fortsätte och vara av den åsikten att kanske det skulle ha hindrat mina grannar att ha sex för nu fasen finns där ett nytt liv som skriker mest hela tiden och jag vill ju då att den mest skulle vara tyst.

  (Har du födit barnet redan? Försöker göra storyn så tråkig att barnen hellre föds än lyssnar på detta OCH tanken om att jag önskar att grannens barn skulle få konjak så att den skulle hålla tyst skulle bli en så stark kombination att till sist skulle du bara måsta föda barnet för att inte hamna och läsa min juttu.)

  Nåja. MEN. Sedan. Jag tog bussen in till stan och åkte lite spårvagn närmare mitt hem. Sedan trodde jag att någon skulle ta min mobiltelefon så jag la den i fickan och gav en arg blick. Jag måste inte se sund ut då jag morrar. Nåja. Så fortsatte jag gå längs Bulevarden och så är hela gatan fylld med helt fel numrors spårvagnar! Det gav nästan en känsla av att alla förarna skulle ha varit fulla då 1A körde ner längs Bulevarden, 3T åkte upp mot Mannerheimsvägen, En buss 3X kurvar från Fredan till Bulevarden samtidigt som vagn nummer fyra åker dit vart sexan går. Det var riktigt som på Borgbacken!

  Sedan här hemma så värmde jag upp två maletköttbiffar som jag stekt på lördagen och gjorde en hamburgare. In mellan rågbrödet, ost, lök, senap, ketchup, gurksallad.

  Sedan har jag då suttit hela kvällen i soffan och tänkt att jag borde tvätta fönstren någon dag. Det funderade jag på i två timmar samtidigt som jag såg lite på tv och datorn.

 4. Sjriv, skriv! I feel you, satt i samma situation för lite på 1 år sedan och fan att man kan bli galen! Men ut kom han 12 dagar över beräknat, då var jag redan färdig att mörda så tur att något började hända. Lycka till, snart är det nog dags (fast det inte känns så).

  • OMG, 12 DAGAR?!? Var det tal om igångsättning i något skede då eller var det bara wait and see? Jag skulle helst vänta tills det börjar av sig själv men ibland är ju förståsigpåarna av annan åsikt.

   • Jo, skulle ha blivit igångsatt i typ 42+1 eller något ditåt så det var nära, men han hann ut självmant. Och snabbt gick det. Första värken kom 23, vi kom till Kvinnis kl. 01 och ute var han 04. Jag hade på riktigt gett upp allt hopp, men värkarna började sedan helt hux flux medan vi såg på en film som vi hyrt. Men alltså jo, jag var nog så satans störd på allt och alla innan det hela satte igång 🙂

 5. Jag höll också på att svära i samma situation som du nu, samtidigt med Housewifen för 1+ år sedan, och kommer antagligen att göra det igen om 4 månader så har inga andra bra tips än ”Gooooooooosfrabaaaa” mantran som min man lärde vår 3-åring (har något att göra med att lugna ner sig??). http://www.youtube.com/watch?v=Fscuv4PIjws

  Börja se på ngn serie på dvd (hela säsongen) som du vet att nu inte på ngt sätt hinner se färdigt, jag började se på Mad Men med nr.1. Eller så börjar du sy….eller så slöar&äter du bara för hela slanten för klockan tickar o snart e det slut på slöandet!!! Nä fittigt är det ju, I know. Lycka till!!

  • Haha, tack för tipsen. 🙂 Är riktigt bra på att slöa faktiskt! Hurta går inte alls för alla extra steg som tas straffas sen i foglossning från helvetet så det är bara att ligga och slöa – alternativt köra bil från dörr till dörr – som gäller.

   • Men hur vågar du köra bil då? Tänk om du börjar föda o sen går det rikit snabbt (som det gick för mig: 3,5t med andra klenoden)!!! DU ska int föda i bilen sen nä! Jag vet inte om jag vågar köra sen alls i slutet av oktober, men fan va tråkigt det blir om man bara gaggar hemma då…Hmmm…

   • Tja, jag har faktiskt alrig ens tänkt på att jag INTE borde köra bil. Eller okej, kanske inte världens bästa idé att köra mig själv till sjukhuset men i övrigt ser jag inga hinder. Väskan är ju färdigt i bakluckan dessutom! 🙂

 6. Skriv på!!! 🙂

  Jag har varit hemma med pojkarna och mitt sjuka knä. Som tur e dom ganska lugna och inte av den sorten som springer undan då vi var på gården *knack knack*. Sen har vi sett på Kaapo, Postimies Pate och Lauri kilpa-auto. Och ätit makaroni med pesto och stekt hk blö. I karkkiväg har jag ätit endast 6 lyxchokobitar och 2 Dominokex.

  • Låter som ett ganska bra saldo! Själv köpte jag två paket kokosbollar och ett paket mazariner igår då jag var till butiken. Planerar titta på enbart vuxenprogram tills min förstfödde kommer hem ikväll.

 7. År 2008 födde jag en unge vecka 41+5 och år 2010 födde jag en annan unge vecka 41+3. Oj vad lycklig jag hade varit om nån då hade skrivit en sådan här blogg! Så jag tycker också du ska skriva, jag läser varje dag.

  Men men. Saker som man INTE vill höra i din situation: ”Hen kommer nog ut snart, ingen har ännu stannat kvar där inne, heh heh!” ”Oho, är du säker på att det är bara en där inne?! Heh heh!” ”Nå har ni testa färdknäppen redan? HEH HEH!” Då tänker man att voj viddu, bäst jag stannar inne bara så jag inte behöver höra på de välmenande kommentarerna. För de är ju faktiskt nog välmenande, hur pälliga de än låter.

  En grej som hjälpte mig lite var då nån försökte trösta mig med att nu är det faktiskt på riktigt bara jättejättejättekort tid kvar tills ungen kommer ut. För så är det ju. Hen har varit inne jättejättejättelång tid, men nu är det bara några futtiga dagar eller timmar kvar! Tänk på det, och hoppas den tanken hjälper ens pyttelite.

  Jag har inte hunnit med så mycket idag, så jag berättar vad jag gjorde igår istället. Vi hade en bråkig morgon, sen åt vi parklunch (kalkkuna-juureskeitto) med egna mockarutor till efterrätt. Sen kom vi hem och åt surskorpor till mellanmål. Sen gick vi till grannarna för att leka med deras Make-långtradare. Där fick vi hallon, jordgubbar, vaniljvisp och chokladkex. Sen åt vi pizza och avokado-fetasallad till middag. Sen tittade vi på barnprogram och sen badade ungarna, sen la de sig ganska snällt. Jag läste Puhdistus (gäsp) och la mig snällt. Idag ska jag gå till frissan och lorva ensam på stan, halleluja!

  • Ja jestas, man blir ju helt nipprig av allas väntande. Och om de runt omkring en blir rastlösa så kan de ju bara tänka sig hur rastlös man känner sig själv. Men tack för dina erfarenheter, jag är tydligen INTE DEN EEEENDA fast det ibland känns så. 😉 Men jag har sjuklig ruokakateus nu då jag läste vad du stoppat i dig. Must have pronto!

   • Fast det verkar godare i textform än det var i verkligheten. Rainbow-pizza till middag, borde jag ha skrivit. Men hallon och jordgubbar och fluff var gott. Och faktiskt också parksoppan, jag smakade och de hade för en gångs skull lyckats krydda bra.

   • Nånnå, även en Rainbow-pizza kan fylla sin funktion vid rätt tillfälle! Nu blev jag faktiskt så snål att tror att det blir en fryspizza till lunch idag. 🙂

 8. SKRIV!
  Jag sitter i morgonrock likt en söndag trots att det är onsdag och ska helt just ta itu med dagens jobbande.
  Utöver det ska jag måla lite grejor som helst ska vara målade före jag föder, tvätta kläder, byta lakan, sy ett sånt där vadderat kantskydd för babykorgen och äta sallad som blev över från gårdagens babyshower.

 9. Jag berättade just igår för Naja om när min mamma födde min ena storasyster. Hon gick en MÅNAD över bf, och det var i Kairo (as in Egypt), och det var på 60-talet. Och heffaklumpen kom ut och vägde väl närmare 5 kilo. Det var väl inte så nog där och då, men inte skulle jag fan vilja byta med henne! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s