Föda på gatan

Fick just höra att alla tre förlossningssjukhus i huvudstadsregionen är fulla för tillfället så ”om det ska födas nu så blir det att köra till Borgå”. Ni ska se att just därför kommer bebben att göra entré ikväll bara för att jävlas med sin gamla morsa och att det första som kommer ut är ett hjärtligt långfinger.

18 responses

 1. Nähä!? No, far till Borgå bara, kanske ni får vara i lite lugn och ro där, (tänker att Hesa ändå alltid är så full med människor) 😉 Jeejee, go go, heja heja, snart snart!

 2. Lojo lär också vara ett helt trevligt ställe att föda på 😉 Fast oftast brukar väl sjukhusen vara ”fulla” bara några timmar åt gången, så även om förlossningen kommer igång men du klarar av att hang on några timmar hemma så ska du nog rymmas in i en förlossningssal också i huvudstadsregionen.

  Själv blir jag igångsatt om prick en vecka (om inget händer före det, men knappast, är först 37+nånting nu), helt super, super skönt att veta när pinan tar slut (fast det kanske du inte vill höra mera om).

  Kämpa på!

  • Kan tänka mig det, då har man liksom ett datum på när det ska hända. Tycker själv att det är svårast att liksom vara mentalt förberedd hela tiden, att man liksom ska kunna bli väckt mitt i natten och vara fit for fight – I VECKOR! Så njut du av ditt datum du bara, jag njuter med dig. 🙂

  • För mej gick det så att jag hade ett datum utsatt för kejsarsnitt, men pojken tyckte annorlunda o värkarna satte igång 4-5 dagar tidigare. Så det blev kejsarsnitt på lördagkväll i stället för onsdag morgon.

   Trångt var det också den veckan på kvinnis. Vill komma ihåg att det låg mammor i korridoren o väntade. Alltå de hade ren fött sina babysar o väntade på att det blir plats i rummena. Och dethär var för mer är 30 år sedan. Ingenting tycks ha blivit bättre.

   (vilket råddigt inlägg)

   • Usch, säkert jobbigt att hamna in i en sån kaotisk situation! Till sjukhusens försvar måste jag dock säga att jag nog förstår att de inte ständigt kan vara beredda på hur många som helst, ibland råkar det väl sig bara bli kaos då alla ska ut samtidigt. OCH – jag valde kvinnis denna gång för att de skötte allt mästerligt förra gången!

   • Vi hade ju inte babysarna med oss hela tiden, utan de låg i ett skilt rum o de hämtades eller man hämtade dem till matdags. Man kan väl inte (hoppas jag) ha mammor med sina babysar liggande i korridoren.

 3. Ja nog är det lite skrämmande att de vill stänga fler och fler förlossningsavdelningar. 😦 Det blev fullt på alla tre den natten minstingen föddes. Som TUR var vi bland de sista som ”kom in” på kättären, hade nog förblött någonstans på vägen till Borgå annors,med en baby i famnen.
  Hoppas det lite lugnar sig innan du kommer iväg,så ni inte hamnar åka längre! O lycka till! 🙂

 4. Jag älskar Finland. Politikerna ba ”jomen vi behöver stärka befolkningsåterväxten och föda mer barn så vi slipper ta in några invandrare” och sen plötsligt ba ”nämen förlossningar är ju ett övergående fenomen och dagis dåligt för ungarna så vi drar ner på förlossningssjukhus och dagvård och så ger vi alla varsin bastu att föda i och 100 euro mer i månaden så alla har råd att sköta barnen hemma”.

 5. Tyvärr kan de vara så kallad ”sulku” på förlossningen i t.o.m 12 timmar om man har otur..Sen måst ja bara säga att Lojo e ett jätte kiva ställe att föda på! men de kan ju bero på att ja själv jobbar där 🙂

  • Okej men då ringer jag dig då det är dags! Och för tydlighetens skull så vill jag understryka att jag har största möjliga förstroende för alla BBn, det är mer avståndet TILL sjukhuset som oroar mig. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s