Latamask

Det är underligt hur hjärnan är inställd på prestation hela tiden. T.o.m. här där jag ligger som en strandad val fem före förlossning får jag stup i kvarten mota bort tankar på att jag kanske ”borde” göra det här eller minsann ”nog skulle ha tid” att ta tag i det där – trots att minsta lilla ansträngning gör mig halvdöd och utslagen för resten av kvällen.

Annonser

4 responses

  1. Ja men det där är nog något man konstant får kämpa med. Man kan inte längre ligga på sofflocket utan att ständigt ha känslan att man borde ditt och datt…. Där borde man verkligen jobba med sig själv. Det är ju tragiskt. Jag har aldrig ro att bara vara -aldrig.

    • Ja, underligt det där med att man på något sätt borde ”förtjäna” sitt slöande. Men man måste bara försöka påminna sig själv om vad man på riktigt behöver. Om man behöver en dag eller en vecka på soffan ätandes choko så då måste man ta sig den tiden, åtminstone ibland.

  2. Hih, började läsa dina inlägg från sista graviditetsveckorna för jämförelsens skull (själv nu inne på v 38+2), låter så bekant. Och jag vet inte hur jag ska skaka av mig denhär ”jag borde nog”-känslan. Så vill jag ju göra så mycket och träffa människor men istället sitter jag som en mökkihöperö på soffan framför tv:n och har ätit upp all julchoko… Valivali.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s