Vinet från helvetet

Ramlade över en flaska alkoholfritt vitt vin som jag minns att jag köpte då jag började vänta den här sklådden, som ett hemligt vapen mot alla nyfikna graviditetsundringar.

Där jag idag stod men min fisk på skärbrädet tänkte jag således att ”det väl är nu denna ska drickas för snart är det bara riktiga viner som gäller i det här huset” men usch, vad illa det smakade. (Och då är jag sannerligen ingen vinsnobb. Kan mycket väl dricka äckligt vin men då ska det banne mig vara alkohol i det.)

Då jag läste på etiketten stod det a) att det är vanligt vin som man tagit bort alkoholen ur och b) att vinet är RÖTT, fast det var så vattenlikt att t.o.m. Stevie Wonder skulle ha sett skillnaden. Kanske etikettkorrekturläscharen hade varit på firmafescht?

Annonser

10 responses

  1. uuh, vi har analyserar AF-öl och det är minsann heller inga höjdare. Den värsta smakade rostad lök, tomatjuice och saftkoncentrat. Dessa wannabe drycker verkar inte duga till särskilt mycket…

    • Det finns en god cider som heter typ Stowford press, low alcohol (0,5%) som jag tycker funkar riktigt bra, den är lite sådär engelsk cider-aktig. Och någon enstaka ljus öl går väl att klämma ner men mest blir det vatten, mjölk eller light cola för mig. 🙂

  2. Hahaa, jag hör dig mycket väl.
    Alkoholfritt vin har jag bojkottat sen jag hade gått igenom hela sortimentet och konstaterat att kranvatten trots allt smakar bättre än allt i butikshyllan. Cidern du nämner är bra men man blir ju inte full av den så det ”löns inte” i längden enligt mig.

    • Haha, nej exakt! Men en till maten eller på puben kan vara på sin plats emellanåt då man tröttnar på att dricka barndrycker. Eller så tar man ett litet glas riktigt vin istället. 🙂

  3. Röda alkoholfria GODA viner finns inte, give up the search är mitt råd. Men däremot har jag hittat ett vitt som är riktigt gott, jag kunde typ dricka det själv också utan desto större orsak – Natureo vill jag minnas att det heter, och det är Torres som gör det. Finns på Alko för inte speciellt mycket pengar.

  4. Köpte en flaska alkoholfritt rött vin för en tid sedan. Smakade en klunk och hälde ut resten av det jag hade i glaset. Minns inte ens om jag sparade resten som fanns kvar i flaskan. Om jag gjorde det ska jag ev. ha det i matlagning.. Om jag vågar. Däremot vita alkoholfria viner lär det finnas helt ok av. Har ännu inte sökt och prövat. Kanske man ska ta sig en runda via alko ikväll?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s