Vecka 32 är nu fullbordad

Hokade att jag inte dokumenterat mitt ofödda barns inverkan på min kropp på flera månader så igår då jag färdigt var lite uppiffad passade jag på att knäppa några bilder.

Ja, den är stor magen, jag vet. Tydligen så pass stor att jag nu måste fara på extra undersökningar och grejs. Själv är jag föga oroad för det var samma sak med Elaisa. Hon uppskattades till att vara över fyra kilo och vägde sist och slutligen lite över tre så jag antar att min kropp helt enkelt funkar så här.

20 responses

 1. Finfinfin! Ta inte illa upp av extra undersökningarna…ifall de inte är vaginala? Får du extra ultra alltså? Jag har fått gå med de 2 första på extra koll pga att de tyckt att magmåttet är litet fastän jga då haft grav.db och har det igen, tog det sen bara som en extra möjlighet att hälsa på bebe före den föddes. lite löjligt var det förra gången då ultrat var i vka 38, vad spelar det sen liksom ngn roll mera? Dom har villat kolla ungarnas storlek (oftast blir de ju stora när man har gravdb) men båda har varit helt lagom, 3,3kg och 3,4kg. Har du mkt svullnad?

  • Näpp, har varken svällt av vätska eller rent fett. 😉 Viktuppgången är också hur okej som helst och ingen graviditetsdiabetes i sikte vad jag vet. Meeen, antar att det är bäst att kolla lite extra för säkerhets skull om de nu envisas. Man får ju som sagt ett extra ultraljud så det kan ju bli kul att se hur skidin ser ut i det här skedet, det har jag aldrig vetat tidigare! Hur märkte du att du fick graviditetsdiabetes?

   • Har aldrig märkt grv.db på ngt sätt utan först på sockerbelastningstesterna som visat antingen 1-3 för höga värden. O när man 1 gång haft det så kollar dom alltid extra noga. Min mamma hade det också (fast hon är liten och också gick bara lite upp i vikt) när hon ävntade mig. Oftast sägs det vara överviktiga, +35 åringar som ”hamnar i fällan” men jag är ju inget av dem…ännu? Hoppas på att inte få db på riktigt så måste se till att jag alltid hålls normalviktig och äter hälsosamt, helt bra framtidsplan annors också!

   • Ja men usch, det måste ju ändå vara jobbigt. Tycker att även du borde få unna dig goda saker som kan hålla humöret uppe då ”en rask promenad – jeeee!” inte fungerar. Ska se nu vad de säker då jag ska på extra undersökningar nästa vecka.

 2. Stora magar är det bästa som finns, det ska synas att man är gravid! Du ser för övrigt superfräsch ut. Riktigt avundsvärt snygg!

  • Tack snälla Malin! Jag är faktiskt helt nöjd sådär själv, tycker att det minsann kunde vara betydligt värre men man blir ju lite fundersam då alla man möter säger ”MEN GUUUUUUU, VA DU ÄR STOR!!! SKA DU FÖDA IMORGON VA?!?!?”

 3. Det var mej en grann pimu. Har nån försökt stöta på dej i ditt tillstånd? Har själv råkat ut för det. Jag bara: Hallåå, jag skall snart ha barn med en ANNAN man.

  • Haha, män består liksom i det här skedet av tv kategorier: 1) de som ignorerar en för att man uppenabrligen redan är ett lost case… och 2) de som tittar uppskattande typ i stil med ”kanske du kunde föda några såna där åt mig också?” 🙂

 4. Vilken fin masu du har! Här har det blivit fotograferat en gång, för nån vecka sen, de blev inte ens bra. Andra-barnet-syndrom? ”Fotografera magen? Va e de?”

  • Haha, exakt. Första gången har man minsann fotat minst en gång i månad och markerat med exakta veckor och dagar. Nu vet man ungefär vilken årstid det kommer att vara då man ska föda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s